Fostul preşedinte Traian Băsescu le solicită din noi decidenţilor să fie prudenţi şi să înceteze să mai ”falsifice” nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2, recomandânsu-le să facă zilnic 10 -15.000 de teste şi să nu relaxeze măsurile de distanţare socială până când nu vor şti care este harta bolii COVID – 19 în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”DECIDENŢI, FIŢI PRUDENŢI! Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2. Singura soluţie este să faceţi zilnic 10 -15 mii teste. Începeţi testarea preponderent cu cei care s-au întors din Italia, Spania, UK, Franţa şi Germania şi pe cei cu care au intrat în contact dacă este cazul. Nu relaxaţi măsurile până când nu veţi şti care este harta bolii COVID – 19 în România”, a scris Băsescu pe Facebook.

El întreabă autorităţile cum vor face recomandările de reluare a activităţii industriale, de redeschidere a şcolilor, a hotelurilor şi restaurantelor sau reluarea zborurilor, în lipsa acestei baze de date, în lipsa unei hărţi a îmbolnăvirilor.

”15 Mai este prea devreme, este riscant, este imprudent pentru relaxarea măsurilor. Testaţi masiv populaţia !!!!!!!!”, cere Băsescu, referindu-se la termenul anunţat de preşedibtele Klaus Iohannis pentru relazarea restricţiilor.

Cu o zi în urmă, Traian Băsescu le transmitea ”decidenţilor” că fac o mare eroare relaxând măsurile din 15 mai, deoarece nu s-au făcut suficiente texte. ”Habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei”, a afirma Băsescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.