Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că, pentru a fi corectă până la capăt, pe lângă lista datornicilor la stat, ANAF ar trebui să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect. Urmează să fie publicată lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect”, scrie Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

”Dacă ANAF vrea să fie corect până la capăt, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme româneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despăgubiri pentru condamnări la CEDO, rambursări stabilite de instanţe cu privire la încasarea abuzivă a taxei de mediu achitată de posesorii de autoturisme etc, etc). Aşa ar fi corect”, completează Traian Băsescu.

În 3 mai, ANAF a publicat două liste care cuprindeau contribuabilii mijlocii şi mari cu datorii neplătite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

Luni, se aşteaptă ca ANAF să publice lista persoanelor fizice care au datorii la stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...