Preşedintele partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, le-a cerut organizaţiilor din teritoriu să se prezinte la alegerile din 5 iunie cu programe scurte, iar celor din Bucureşti le-a solicitat să vină cu programe din care să reiasă că vor să facă ordine în emiterea de autorizaţii sau în finalizarea proiectelor începute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia a fost să nu ne prezentăm cu programe stufoase, programe din care să se vadă din capul locului că tentaţia este să amăgeşti populaţia. Programele candidaţilor noştri să fie relativ scurte, concise şi credibile. Este esenţial ca Mişcarea Populară să se prezinte în alegeri cu programe credibile”, a declarat, marţi, preşedintele partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu.

El a precizat că programele pe care organizaţiile MP le vor prezenta în faţa electoratului vor fi bazate pe respectarea de către administraţiile locale a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti garantate de Constituţie, respectiv dreptul la educaţie, informare, sănătate şi dreptul la mediu sănătos.

”Am cerut ca toate organizaţiile să aibă în programul lor soluţii adaptate realităţilor locale pentru diminuarea abandonului şcolar. (...) Dreptul la ocrotirea sănătăţii - marea majoritatea a spitalelor au fost transferate către administraţiile locale. (...) Dreptul la informare - uitaţi-vă la opacitatea administraţiilor locale, dacă o luăm măcar în ceea ce priveşte cheltuirea banilor. (...) Dreptul la mediu sănătos - păi când tu dai parcuri să se construiască blocuri, cum poţi să-i mai spui cetăţeanului că-i respecţi dreptul la mediu sănătos”, a arătat Băsescu.

Legat de Bucureşti, liderul MP a spus că a cerut candidaţilor să aibă în program ”un cuvânt fundamental: ordine”.

”Ordine în modul de emitere a autorizaţiilor, (...) finalizarea rapidă a marilor lucrări începute. (...) Am cerut candidaţilor noştri să vorbească despre două investiţii extrem de importante, una este legată de lărgirea bulevardului Ghencea. (...) Le-am cerut candidaţiilor noştri să introducă două proiecte fundamentale, unul legat de linia de metrou Bucureşti-Otopeni. (...) Un alt proiect pe care îl consider extrem de important este aducerea infrastructurii în zona Romexpo”, a explicat Băsescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.