PNL înregistrează scădere în Barometrul Europa FM realizat de IMAS privind intenţiile de vot la alegerile parlamentare, pentru prima dată din vara anului trecut. Din totalul celor care ar vota la alegerile parlamentare, 40,7% spun că ar opta pentru PNL. În schimb, PSD urcă la 25,8%, cel mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sondajului, dintre cei care au declarat că ar merge la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 40,7% au optat pentru PNL, în condiţiile în care, la precedentul sondaj, din luna ianuarie, scorul era de 47,4%.

În cazul PSD, se înregistrează o creştere, procentul celor care ar opta pentru social-democraţi fiind de 25,8%, comparativ cu luna ianuarie, când era de 20,6%.

USR este creditat cu 10% în intenţiile de vot, faţă de 12,4% la sondajul similar din ianuarie, PMP – 3,6 % (1,8% în ianuarie), UDMR – 4,4% (4,7% în ianuarie), ALDE – 4,3 % (3,2% în ianuarie), Pro România – 4,6% (3,8% în ianuarie).

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.