Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a anunţat că reprezentanţii acesteia vor fi fermi pe principiile legate de integritate, transparenţă şi toleranţă zero la nepotism şi corupţie, iar celălalt co-preşedinte al alianţei, Dacian Cioloş, a spus că vor merge alături de toţi care înţeleg şi vor aplica aceste principii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Barna a explicat, într-o conferinţă de presă, cum vor fi realizate majorităţile în consiliile locale unde alianţa are reprezentanţi. 
 
“Vreau să mai spun doar un element legat de modalitatea în care vom construi majorităţile în acest consilii locale în care suntem prezenţi. Vom fi foarte fermi pe principiile pe care le-am susţinut în întreaga campanie, principiile legate de integritate, de transparenţă, de toleranţă zero la ceea ce înseamnă nepotism, probleme de corupţie sau probleme de integritate ale eventualilor alţi consilieri”, a transmis Barna.
 
El a cerut celor implicaţi în procesul electoral să rămână vigilenţi până la sfârşit.  
 
“Aşteptăm în continuare rezultatele finale, îi încurajez şi le cer colegilor noştri care sunt încă implicaţi în procesul electoral să rămănă vigilenţi până la sfârşit pentru că şi sunt locuri în care am câştigat sau am pierdut un consilier cu două voturi, cu un vot, cu număr foarte mic de voturi. Loialitate, seriozitate, garanţia unei bune guvernări sunt lucrurile pe care le aduce USR-PLUS în consiliile locale şi suntem încrezători că vom confirma aceste aşteptări în bună măsură foarte mare ale românilor”, a afirmat Barna.
 
La rândul său, copreşedintele Alianţei Dacian Cioloş a afirmat că rezultatul obţinut de USR-PLUS arată o schimbare a modului de a face politică, iar oamenii au apreciat acest lucru prin vot. 
 
“Semnificativ în ceea ce a făcut USR-PLUS nu este atât numărul de primari, de consilieri, cât faptul că cred că este pentru prima dată când cetăţenii la vot apreciază principiile pe care noi le-am afişat şi în jurul cărora ne-am construit programul. Vorbim de un rezultat fantastic pentru noi pentru că e o schimbare a modului de abordare de a face politică şi oamenii pentru prima dată în locuri semnificative pentru România apreciază acest lucru prin vot. A fost cazul la Bucureşti, a fost cazul la Timişoara, la Braşov, sunt alte oraşe unde colegii colegii noştri au ieşit pe a doua poziţie dar cu o diferenţă foarte mică şi unde dacă am fi avut două tururi de alegeri pentru primari cu siguranţă am fi câştigat mai mult”, a mai afirmat Cioloş.
 
El a adăugat că reprezentanţii alianţei nu vor răspunde la culpabilizări venite din partea altora partide. 
 
“Nu vom sta la târguieli. Nici nu o să răspundem la culpabilizări care vin din partea unor partide, o să vină din partea PNL-ului, că uite ăştia mici şi tineri nu prea ascultă şi sunt răi şi se tot iau de noi, vom spune ceea ce avem de spus, dar o să ne adresăm cetăţenilor, o să explicăm care sunt principiile şi care este viziunea în jurul căreia ne construim această revoluţie a bunei guvernări în România secolului XXI şi vom merge alături de toţi cei care vor înţelege şi vor aplica aceste principii aşa cum am putut să facem şi la Bucureşti, unde am avut o înţelegere politică pentru primar chiar dacă am avut liste separate la Consiliul General şi la consiliile de sector”, a mai declarat Cioloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.