Preşedintele USR Dan Barna spune că va susţine parlamentar orice guvern non-PSD, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, dar consideră că va fi dificil pentru orice guvern va veni să funcţioneze eficient pentru România cu actuala majoritate parlamentară. "Vom rămâne foarte fermi pe apărarea statului de drept, pe implementarea acestor decizii pe care cetăţenii români şi le doresc urmare a referendumurilor, şi în special a celui de pe 26 mai", afirmă Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Barna a declarat, marţi, la finalul consultărilor avute de USR cu preşedintele Klaus Iohannis, că va avea aceeaşi poziţie consecventă şi fermă pentru respectarea statului de drept.
 
"Vom rămâne foarte fermi pe apărarea statului de drept, pe implementarea acestor decizii pe care cetăţenii români şi le doresc urmare a referendumurilor, şi în special a celui de pe 26 mai. Vom continua să avem aceeaşi poziţie consecventă şi fermă pe respectarea statului de drept şi din această perspectivă sperăm ca legile justiţiei şi codurile să revină la dezbatere în Parlament şi să le aliniem pe ceea ce înseamnă recomandările Comisiei de la Veneţia şi pe ceea ce înseamnă legislaţia penală europeană, în care statul şi cetăţenii sunt respectaţi şi în egală măsură justiţia funcţionează independent, nu este un serviciu de casă al unui lider politic sau altul", a afirmat Dan Barna.
 
El crede că după alegerile prezidenţiale trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate. 
 
"În situaţia în care moţiunea trece, se poate vorbi fie de un guvern interimar, fie de un nou guvern, ce s-ar întâmpla cu majoritatea actuală. Am transmis şi domnului preşedinte poziţia noastră, este foarte greu pentru orice guvern non-PSD să funcţioneze eficient pentru România cu această majoritate parlamentară. De aceea, alegerile anticipate după prezidenţiale sunt o necesitate pentru România, pentru că orice altă variantă nu face de fapt decât să ne mai ţină încă şase luni captivi unei majorităţi parlamentare care nu mai funcţionează de mult în logica de legiuitor pentru România”, a explicat liderul USR.
 
El a mai afirmat că susţine parlamentar orice variantă de guvern non-PSD.
 
"Susţinem parlamentar orice variantă de guvern non-PSD, pe acele principii şi priorităţi pe care le-am menţionat, fără penali în funcţii publice, renunţarea la pensiile speciale, cu particularitatea celor militare şi ale magistraţilor, primari în două tururi, foarte important, un element la care ţinem foarte mult, şi Ordonanţa 114 să fie corectată, respinsă, vedem care e ce mai bună variantă pentru că efectiv alungăm companiile din ţară în momentul de faţă”, a mai declarat Dan Barna.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a început, marţi, consultările cu partidele parlamentare pentru punerea în aplicare a referendumului pe justiţie din 26 mai, având deja discuţii cu reprezentanţii PNL. După delegaţia USR este programată consultarea cu reprezentanţii UDMR.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.