Dan Barna a afirmat că o întâlnire a avut loc joi dimineaţă cu liderii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, iar la prima parte a întrevederii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Liderul USR a adăugat că de sâmbătă vor începe discuţiile aprofundate şi la întâlnirea de joi nu a fost abordat subiectul poziţiilor sau nominalizărilor de miniştri, însă s-a vorbit despre „necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică şi a principiilor de colaborare loială şi corectă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi presedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului şi structura majorităţii parlamentare. Nu s-a discutat despre poziţii sau nominalizări de miniştri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă”, a scris Dan Barna joi pe Facebook. 
 
El a mai precizat că USR-PLUS îşi doreşte ca discuţiile să se finalizeze cât mai repede şi să existe un acord pentru ca apoi să poată fi învestit noul Guvern în Parlament.
 
„Am discutat, de asemenea, necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică şi a principiilor de colaborare loială şi corectă. Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi după învestirea noului parlament să avem şi noul guvern. În acelaşi timp suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura guvernului şi a viitorului parlament”, a completat Barna.

Şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat, după întâlnirea de la Cotroceni, că sâmbătă vor începe discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune.

Cătălin Drulă a anunţat miercuri că USR-PLUS va merge cu Dacian Cioloş ca propunere de premier. De asemenea, miercuri seara PNL a validat ca Florin Cîţu să fie nominalizarea de prim-ministru a partidului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.