Dan Barna a declarat că joi a fost momentul adevărului şi PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul „Fără penali” şi şedinţa Biroului permanent care nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei de cvorum. „Fără Penali este parte din programul nostru de guvernare şi condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie care vrea, într-adevăr, reformarea Românie”, a adăugat liderul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au minţit. Au boicotat. Au sfidat. Astăzi a fost momentul adevărului: vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali. USR a solicitat în această dimineaţa convocarea unui nou Birou Permanent la ora 12:00 pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea iniţiativei Fără Penali. Solicitarea USR a fost acceptată pentru ora 12:00. PSD, PNL şi UDMR nu au venit”, a scris Dan Barna joi pe Facebook. 
 
El a mai spus că reacţia acestor trei partide PSD, PNL şi UDMR nu face decât să întăreaască hotărârea USR, iar „Fără penali în funcţii publice” este condiţia esenţială pentru participarea la orice coaliţie care doreşte cu adevărat reformarea României. 

„Pretexte, scuze, explicaţii, orice ca să nu se întâmple. Realitatea e simplă şi fiecare român o vede: au boicotat Fără penali în funcţii publice. Ca şi în trecut, asta nu face decât să ne întărească hotărârea. Fără Penali este parte din programul nostru de guvernare şi condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie care vrea, într-adevăr, reformarea României”, a completat Barna. 

Biroul permanent al Senatului nu a întrunit cvorum necesar pentru a desfăşura şedinţa de joi programată la ora 12.00. Prin urmare, iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” nu mai intra la vot într-un plen al forului legislativ, aşa cum a solicitat liderul senatorilor USR Radu Mihail.

„PSD, PNL şi UDMR au boicotat şedinţa de BP convocată de USR la ora 12.00. În acest moment la Senat are loc o sindrofie cu membrii Biroului permanent şi diplomaţi pentru a prezenta şantierul «Grădinile Senatului»”, a arătat USR într-un anunţ de presă.

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, joi are loc ceremonia oficială de prezentare şi plantare a lalelei „Tulipa Uranus”, o varietate nouă de lalea creată şi dedicată proiectului „Grădinile Senatului – Memorial Uranus”, eveniment organizat de instituţie cu sprijinul Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România.

Au participat la Biroul permanent de joi doar preşedintele Senatului Robert Cazanciuc şi senatorul USR George Dircă, au declarat surse politice pentru News.ro.

Senatul nu a avut miercuri cvorumul de minim 68 de senatori pentru a desfăşura plenul şi vota asupra acestei iniţiative cetăţeneşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.