Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, în discursul ţinut în şedinţa de învestire a Guvernului, că votul USR "nu e o garanţie” că parlamentarii acestei formaţiuni politice vor rămâne "nepăsători la eventualele derapaje care ar putea să se întâmple". "Provocarea alegerilor anticipate rămâne o temă importantă. Dacă vom da din nou şansa PSD ca într-un an de zile să-şi revină şi să conteze din nou în jocul guvernării va fi ca şi cum ne batem joc de cei trei ani şi jumătate în care cetăţenii au stat în stradă”, a spus Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ne aşteptăm ca măsurile pe care le-am agreat şi asupra cărora am semnat în acordul politic să devină obiective clare şi asumate de guvernul dvs. pentru că România are nevoie de multe reforme şi suntem într-o situaţie foarte delicată şi într-adevăr sunteţi în faţa unei mari provocări pentru că pornim cu o majoritate care există (..) şi pornim să reparăm România în urma unei guvenrări, este greu de spus dacă a existat în istoria noastră de la Cuza încoace o guvernare mai incompetentă decât ceea ce am avut. Sper că e ultima zi a Guvernului Dăncilă şi sunt ultimele rămăşiţe ale unei guvernări PSD Dragnea care aproape a scos România din Europa”, a afirmat Dan Barna. 
 
Acesta a criticat PSD pentru că a promis că va transforma România „"într-un rai al performanţei”, fără a realiza decât foarte puţin din ceea ce a promis.
 
"Am văzut în zilele acestea un spectacol grotesc în care oameni oneşti, care din proprii resurse construiesc un spital pentru copii bolnavi au fost batjocoriţi de reprezentanţii PSD şi ai acestei guvernări de care astăzi cu toţii avem şansa istorică să scăpăm şi este un merit comun al opoziţiei” a mai spus liderul USR
 
Barna a acuzat decizia de a adopta legea recursului compensatoriu prin care PSD "a scos în stradă mii de persoane violente” pentru "o mână de persoane cu probleme de corupţie”.
 
"Toate acestea arată cât de important este ca acest guvern să obţină astăzi învestitură şi să putem merge mai departe. (...) Provocarea alegerilor anticipate rămâne însă o temă importantă după ce vom avea alegerile prezidenţiale şi după ce vom avea un buget pentru că altfel, dacă vom da din nou şansă şi sper să aveţi o guvernare de succes, dacă vom da din nou şansă PSD ca într-un an de zile să-şi revină şi să conteze din nou în jocul guvernării la finalul anului viitor va fi un eşec comun al întregii opoziţii şi va fi ca şi cum ne batem joc de cei trei ani şi jumătate în care cetăţenii au stat în stradă”, a spus Barna în discursul ţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.
 
Liderul USR a afirmat, adresându-se premierului desemnat, că votul USR „nu e o garanţie” că parlamentarii USR vor rămâne „nepăsători la eventualele derapaje care ar putea să se întâmple!. Barna a spus că marea provocare o reprezintă "numirile unor persoane cu probleme de integritate".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.