Vicepremierul Dan Barna a declarat, referindu-se la proiectul România educată, că preşedintele pune pe masă o direcţie şi o strategie, iar dacă unele lucruri nu vor funcţiona la acest proiect, atunci ele vor fi îmbunătăţite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă este mulţumit de proiectul România educată.

“Este un pas înainte. Am văzut reacţiile din spaţiul public pe acest proiect, foarte multe reacţii de toate felurile, critice evident, nu spun că nu s-a întâmplat asta, dar este un pas înainte important, pentru că el creează premisa unnor modificări, unor legi prin care să facem nişte modificări importante în ceea ce înseamnă sistemul de educaţie din România. De 30 de ani, cu foarte puţine excepţii, doar am discutat aşa teoretic la emisiuni, cum este şi insider politic, despre ce ar trebui, cum ar trebui, dar nu s-a întâmplat efectiv ceva. Ceea ce face preşedintele este să pună pe masă o direcţie şi strategie care o dată materializată ne face să păşim într-o direcţie. Dacă unele lucruri nu vor funcţiona, le îmbunătăţim. E foarte important să te mişti pentru că dacă stai doar pe loc şi te scarpini în cap, lucrurile nu se schimbă”, a explicat Dan Barna.

Vicepremierul a fost întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele Iohannis a întors în Parlament o lege iniţiată de USR – PLUS prin care erau depolizate şcolile.

“Nu ne-a bucurat acestă retrimitere, mai ales că o altă lege care ne aşteptam să fie trimisă în Parlament, aceea iniţiată de deputatul numit popular Mitralieră, Rădulescu, amnistia fiscală devenea realitate până la un anumit plafon, ceea ce, din punctul nostru de vedere, era de neacceptat, aceea nu a fost retrimisă. Eram convinşi că va fi retrimisă şi că vom putea să o trântim la vot, cum era şi normal, nu s-a mai întâmplat lucrul acesta, practic a fost o victorie a PSD-ului. (…) Strict pe tehnic, este o inadvertenţă care a fost menţionată acolo, dar principiul acesta de depolitizarea numirilor  în ceea ce înseamnă directorii de şcoli este unul dintre elementele pentru care ne luptăm foarte mult în cadrul coaliţie pentru care am reuşit să obţinem, să găsim acest sens….”, a precizat Barna.

El a menţionat că până la intrarea în vigoare a acestei legi va mai urma o nouă serie de numiri politice la conducerile şcolilor.

“Vom corecta ceea ce a spus preşedintele legat de aceea inadvertenţă şi o vom retrimite la Cotroceni pentru a fi promulgată. Din păcate, va mai fi o tură de numiri politice. Legea va intra în septembrie, mandatele expiră acum în august, vor mai fi nişte numiri pe vechea reglementare. (…) Inspectorii şcolari, care sunt în momentul de faţă în poziţie, vor putea în continuare să facă aceste numiri, ele nu vor fi făcute prin Consiliul de Administraţie deocamdată. Sper ca în septembrie să corectăm inadvertenţa respectivă şi legea să devină realitate”, a explicat vicepremierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.