Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că a prezentat o informare, în şedinţa de Guvern de miercuri, cu privire la la mersul procesului de evaluare în Programul Fotovoltaice, program gestionat de Administraţia Fondului de Mediu. În perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022 au fost depuse peste 45.000 de dosare care au intrat, cu întârziere, în evaluarea Administraţiei Fondului pentru Mediu. El a adăugat că împreună cu preşedintele AFM a decis să fie alocate resurse umane suplimentare şi pus la punct sistemul informatic, pentru a creşte ritmul şi eficienţa evaluării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A doua temă care a fost pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a fost o informare cerută de domnul premier săptămâna trecută cu privire la mersul procesului de evaluare în Programul Fotovoltaice, program gestionat de Administraţia Fondului de Mediu. Am făcut o informare în baza datelor oferite de către preşedintele AFM. Anul trecut, în decembrie, de fapt în decembrie-ianuarie am primit peste 45.000 de dosare pentru acest program, depuse în format fizic, pentru că ştim că a fost o problemă cu sistemul informatic. Cele 45.000 de dosare, cu întârziere, dar au intrat în evaluare la AFM. Acum două săptămâni a început procesul de evaluare. Ritmul a fost lent în primele două săptămâni, motiv pentru care împreună cu domnul preşedinte am luat decizia de a reorganiza acolo şi a aloca resurse umane suplimentare. A reorganiza un pic situaţia de sistem informatic în vederea creşterii vitezei de evaluare. Am cerut o performanţă de 10.000 de dosare evaluate în fiecare lună. În felul acesta în patru luni şi un pic va fi AFM capabilă să încheie acest capitol”, a declarat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a mai spus că în paralel, ministerul a pregătit noua sesiune de depunere de dosare.

„Nu am lansat sesiunea respectivă, deşi am primit propunerea de la AFM, tocmai pentru a vedea în ce rimt se va merge în evaluarea dosarelor vechi pentru că în momentul în care s-ar deschide o nouă etapă foarte mulţi ar renunţa la etapa precedentă şi probabil s-ar înscrie în noua sesiune de depunere. În noua sesiune de depunere am modificat complet procesul de evaluare, procedurile sunt simplificate şi am trecut la un alt sistem astfel încât să nu fie întârzierile pe care le-am constatat, din păcate, în procedura curentă”, a mai explicat ministrul Mediului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.