Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, spune că în opinia sa alegerile locale ar putea fi organizate cel mai devreme în toamnă sau că ,în funcţie de evoluţia epidemiei provocate de noul coronavirus, ar putea fi organizate în cursul anului viitor. „Nu prea mai este momentul acum să pretindem că un proces electoral va avea vreo şansă. Dincolo de partide, în momentul de faţă societatea este pe un sigur mod modul supravieţuire” spune Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă, pentru ce perioadă ar urma să fie amânate, în opinia sa, alegerile locale, liderul USR a afirmat că acest lucru depinde de evoluţia epidemiei, dar că cel mai devreme acestea ar putea avea lor în toamna acestui an. 
„Trebuie să privim situaţia în funcţie de cum va evolua epidemia în următoarele luni. (...) şi în funcţie de asta cred că primul pas ar fi amânarea alegerilor pentru toamnă, septembrie – octombrie. Dacă situaţia se va menţine (...) în funcţie de evoluţia epidemiei în lunile de vară, vom vedea dacă se va ajunge în situaţia nedorită de a le organiza anul viitor sau vor fi organizate în toamnă. (...) Nu prea mai este momentul acum să pretindem că un proces electoral va avea vreo şansă. Dincolo de partide, în  momentul de faţă societatea este pe un sigur mod modul supravieţuire” a spus Dan Barna duminică, într-o conferinţă de presă susţinută online alături de Dacian Cioloş şi alţi lideri ai Alianţei USR PLUS
Acesta a precizat că sunt în ţară primari care „nu se ridică la înălţimea aşteptărilor pe care le au comunităţile de la ei”, arătând că aceştia, dar şi Guvernul, trebuie să ia exemplul entităţilor din domeniul privat care au reuşit să se implice cu succes în gestionarea crizei sanitare, care au reuşit să aducă teste pentru depistarea Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.