Vicepremierul Dan Barna a afirmat că „MCV a devenit un fel de Fata Morgana, vorbim despre ea, dar măsurile sunt foarte limitate”. El a adăugat că prin memorandumul adoptat de Guvern este obiectivul de a desfiinţa Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, cât şi repararea legilor justiţiei pentru ca ele să fie trimise în Parlament până la finalul lunii aprilie, unde să fie discutate în procedură de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„MCV a devenit un fel de Fata Morgana, vorbim mereu despre ea, dar măsurile reale sunt foarte limitate. Prin memorandumul adoptat astăzi la nivelul Guvernului am decis ca până la finalul lunii februarie să avem aprobarea de către Guvern a legii privind desfiinţarea SIIJ, acelei Secţii speciale care ne-a creat atâtea probleme şi ne-a adus zero beneficii, astfel încât să îndeplinim unul dintre angajamentele foarte clare şi dintre solicitările foarte clare venite de la nivel european. Ne propunem ca până la finalul lunii aprilie, de la nivelul Guvernului, cel puţin, să fie adoptată legislaţia privind repararea legilor justiţiei şi trimiterea în Parlament, pentru a putea avea acolo, sperăm noi, o procedură de urgenţă prin care să îndeplinim şi acele solicitări ale Comisiei Europene, recomandările Comisiei de la Veneţia, recomandările şi solicitările GRECO, astfel încât ridicarea MCV să devină o realitate pentru România. MCV este un obiectiv al Guvernului şi reprezintă un pas necesar şi obligatoriu în ceea ce priveşte intrarea în spaţiul Schengen”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a aprobat miercuri un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare „Acest Guvern şi-a asumat şi această coaliţie de guvernare şi-a asumat rezolvarea MCV-ului în baza recomandărilor. Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie”, a completat prim-ministrul.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.