Liderul USR Dan Barna a anunţat că va avea o întâlnire la finalul acestei săptămâni cu Ludovic Orban, la care va participa şi europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache. Acesta a adăugat că discuţiile vor viza negocierile pentru candidaţii la sectoare, dacă vor fi unii comuni sau nu. Barna a mai spus că, indiferent de rezultatul negocierilor, vor fi luate nişte decizii în săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom avea o întâlnire la finalul acestei săptămâni, în week-end, şi sper să facem paşi înainte necesari pentru Bucureşti, pentru că, din punctul nostru de vedere, suntem relativ aproape de a găsi o soluţie prin care să reuşim să punem în spatele candidatului comun Nicuşor Dan, să punem candidaţi unici. Ar fi fi un lucru, credem noi, valoros şi necesar pentru Bucureşti. Din această perspectivă, zilele următoare sunt critice aş spune pentru găsirea acestei soluţii”, a declatat Dan Barna vineri, într-o conferinţă de presă de lansare a candidaturii Mădălinei Scurtu pentru Primăria Otopeni şi candidaţilor Alianţei USR PLUS pentru Consiliul Local Otopeni.

El a mai precizat că aşteaptă ca PNL „să se decidă dacă vrea să meargă pe această cale a unor candidaturi comune sau o altă posibilitate care poate să existe, fiecare dintre Alianţa USR-PLUS şi PNL să îşi prezinte proprii candidaţi. Toate scenariile sunt pe masă în momentul acesta”.

Întrebat dacă să ne aşteptăm la o decizie pentru candidaturi separate, în cazul în care nu va exista o concluzie în discuţiile cu PNL, Dan Barna a răspuns: „E foarte clar că a început strângerea de semnături şi nu mai putem rămâne într-o incertitudine care este păguboasă şi din punctul nostru de vedere descurajantă pentru electoratul din Bucureşti. Asta e şi poziţia pe care o vom avea în discuţiile de la finalul săptămânii. Trebuie luată o decizie, indiferent care ar fi aceasta. În funcţie de rezultatul întâlnirii cu PNL şi cu domnul Orban, evident săptămâna viitoare vor fi luate nişte decizii”.

Dan Barna şi Ludovic Orban au avut discuţii preliminare despre candidaţii la primăriile de sector. Un scenariu ar fi ca la Sectoarele 1 şi 2 să fie candidaţi USR, la Sectorul 4 sau 5 să candideze cineva de la PLUS, iar restul de trei sectoare să aibă candidaţi liberali, au declarat surse politice, pentru News.ro. 

Prin urma, la Sectorul 3 şi Sectorul 6 ar putea fi candidaţi de la PNL, plus un liberal la Sectorul 4 sau 5, conform surselor citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.