Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a dat afară USR de la guvernare pentru că avea un blat cu Marcel Ciolacu şi cu PSD şi a precizat că este ironic că avem un preşedinte de dreapta care a numit mai mulţi premieri PSD decât Ion Iliescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Barna a fost întrebat joi, la Prima News, dacă în ziua votului pentru învestirea Guvernului Ciolacu regretă că a ieşit de la guvernare în 2021. 
“Din păcate, nu a fost atunci o opţiune pentru USR. Preşedintele Iohannis a dat afară USR de la guvernare, ne-a împins afară din guvernare pentru că avea un blat cu Marcel Ciolacu şi cu PSD, un blat structurat dinainte de pandemie. A venit lebăda neagră a pandemiei şi atunci a mai durat puţin până preşedintele Iohannis şi a îndeplinit cuvântul şi promisiunea dată către PSD să-i readucă la guvernare. De altfel, ce poate să fie mai amarnic şi mai ironic decât să avem un preşedinte de dreapta care a numit mai mulţi premieri PSD decât Ion Iliescu? Aceasta este realitatea”, a declarat Barna.
El a fost întrebat dacă a văzut în aceste zile acelaşi scenariu folosit pentru scoaterea USR de la guvernare şi în cazul UDMR. 
“Da, dar nu e o surpriză că PSD încearcă să confişte România şi foloseşte ca şi cozi de topor diverse alternative politice, după care se debarasează de ele. Suntem într-o Românie confiscată din nou prin mâna trădătorului Iohannis, confiscată din nou de către PSD pentru încă un an. Şi sunt foarte încrezător că românii vor vedea în 2024 alternativa care se numeşte USR astăzi”, a mai precizat vicepreşedintele USR.
El a mai fost întrebat dacă Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor fi candidaţi la prezidenţiale ai PSD, respectiv PNL. 
“E mai puţin important. Foarte probabil. Vedem că până la urmă, Marcel Ciolacu, dintr-o panoplie de vedete: Năstase, Ponta, Geoană, Dragnea, Marcel Ciolacu a găsit cumva un culoar în care pare băiatul mai iscusit. Probabil că va fi unul dintre candidaţii coaliţiei la alegerile care vor urma”, a mai afirmat Dan Barna.
El a fost întrebat şi cine va fi candidatul USR la alegerile prezidenţiale. 
“Din partea USR vom decide în cadrul partidului. Bineînţeles, preşedintele partidului e întotdeauna opţiunea firească şi normală şi una foarte consistentă şi benefică pentru România”, a declarat vicepreşedintele USR.
Întrebat dacă cele mai mari şanse să fie candidatul USR la prezidenţiale le are Cătălin Drulă, Barna a răspuns: ”Categoric”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.