Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că vor fi schimbate procedurile de lucru în şedinţele Biroului Naţional, în contextul apariţiei înregistrării audio dintr-o reuniune a conducerii formaţiunii în care Barna ridica vocea la Ana Ciceală. El a precizat că nu regretă nimic din ce a spus la acea şedinţă şi că uneori „se mai ridică tonul”, însă „un partid politic nu e o pensiune de maici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta ţine de maturitatea fiecărui coleg. Se cunoşteau toate elementele. Opţiunea de comunicare pe care s-a mers a fost neinspirată. Discuţiile au existat, Ana ştia detaliile privind negocierea. Că a comunicat cum a vrut, e un lucru regretabil.  Nu avem tabere în USR. Ne uităm doar unde sunt şase şi unde nu. În Sectorul 3 nu trecem de 22%. E o diferenţă de 40% de procente care nu se recuperează peste noapte. Bucureştii aşteaptă de la noi candidaţi noi în spatele lui Nicuşor Dan”, a afirmat Dan Barna, luni la Adevărul Live, întrebat de ce nu a negociat cu Ana Ciceală înainte să discute cu Ludovic Orban despre candidaţii la primăriile de sector. 

Chestionat dacă a fost surprins de reacţie Anei Ciceală, liderul USR a răspuns: „Nu! Nu e prima reacţie de acest fel. În USR e un spirit viu. Au mai fost şi astfel de ieşiri la alţi colegi. Eu, care în trecut am avut puncte de vedere faţă de Nicuşor Dan, îl susţin acum cu toată energia. În oglindă, colegi care au fost susţinători ai lui Dan, optează acum pentru ambiţiile lor”. 

Întrebat mai departe de ce există atât de mult „hate” în partid, Barna a replicat: „Colegii mei au considerat că înregistrând o bucată de şedinţă mai punctează în lupta internă. E o strategie pierzătoare. Vom schimba şi procedurile de lucru în Biroul Naţional. Nimic din ce am spus acolo nu regret. Sunt lucruri corecte, dintr-o discuţie matură. Se mai ridică tonul. Un partid politic nu e o pensiune de maici”.

El a adăugat că, în prezent, acordul USR-PLUS prevede ca pentru funcţia de viceprimar la Capitală să fie susţinut Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul tehnocrat Cioloş.

De asemenea, chestionat care e obiectivul Alianţei USR-PLUS la alegeri, Dan Barna a spus: „Noi ne dorim ca acolo unde avem candidaţi să fim parte din majorităţi în cât mai multe UAT-uri. Vrem cât mai multe posturi de primar. Decizia de dezvoltare acolo se ia”.

Întrebat dacă USR-PLUS va avea un scor mai mic ca la europarlamentare, atunci cine plăteşte, liderul USR a explicat: „La europarlamentare a fost un vârf. Depinde de rezultatele la nivelul fiecărui judeţ. La locale sabotajul dur al PSD şi PNL de a nu accepta două tururi ne-a afectat mult pe noi. E important să nu se piardă voturile de la europarlamentare”. 

„Mi-e greu să spun. Încă se fac analize”, a conchis Dan Barna, întrebat dacă partidul va scoate 20%.

Dan Barna s-a răstit la candidatul pentru Primăria Sectorului 3, Ana Ciceală, potrivit unei înregistrări audio a unei şedinţe a USR prezentată de PS News.

Barna a ţipat la Ana Ciceală şi i-a spus să înceteze cu ipocrizia. Reacţia acestuia a venit după ce Ciceală i-a reproşat liderului USR că a făcut negocieri cu Ludovic Orban pentru a fi pus un alt candidat la Primăria Sectorului 3, fără să informeze Biroul Naţional al partidului.

„Profiţi că eu sunt un om de bun simţ şi de comitet şi vă accept tot trollajul. Accept toate mitocăniile şi mizeriile astea şi continui să mi le spui în faţă”, a precizat preşedintele USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.