Dan Barna a anunţat luni, după întâlnirea liderilor coaliţiei, că pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere de marţi se va afla eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, iar miercuri va intra la plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat despre o temă importantă, atât pentru USR-PLUS, cât şi pentru întreaga coaliţie, cea legată de pensiile speciale şi, pe termen scut, subiectul pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pe agenda Biroului permanent reunit de mâine dimineaţă va fi acest subiect, astfel încât miercuri, când va fi o şedinţă de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputaţii şi senatori, astfel încât să votăm, să vedem dacă reuşim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obligaţie morală pe care ne-am asumat-o şi pe care o vom duce la îndeplinire fără doar şi poate”, a afirmat Dan Barna luni la Parlament.

Acesta a mai spus că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este un pas firesc, iar pentru celelalte categorii este analizată o abordare sustenabilă şi funcţională juridic.

„Eu vreau să ieşim din logica aceasta a ipocriziei retorice, pe care o vedem pe diverse spaţii media legată de pensiile speciale. Fiecare categorie de pensii, numită specială la modul generic, trebuie să aibă o reglementare şi o lege distinctă tocmai pentru a evita problemele de constituţionalitate pe care le-am avut în legislatura anterioară. Într-adevăr, colegul meu, vicepremierul Kelemen Hunor, şi-a exprimat nişte rezerve legate de această abordare, dar ceea ce spune este hai să facem paşii pe care putem să-i facem. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt un pas firesc, logic. Pentru celelalte categorii avem grupul de lucru prin care analizăm care este abordarea sustenabilă şi funcţională juridic, astfel încât să putem lua deciziile de a rezolva această situaţie, fie că rezolvarea înseamnă impozitarea, în unele situaţii, unde CCR a spus că nu se poate mecanismul acesta al eliminării, fie eliminare în alte situaţii”, a completat vicepremierul. 

El a adăugat că Ministerul Muncii va veni cu propuneri pentru fiecare categorie, iar termeneul este de două luni în care pot fi propuse variante pentru fiecare categorie de pensii speciale.

Barna a mai anunţat că în fiecare luni, de la ora 11.00 vor avea loc şedinţe ale coaliţiei de guvernare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.