Fostul vicepremier Dan Barna cataloghează drept "o mizerie" situaţia în care detalii despre dosarul privind afacerile sale pe fonduri europene ies în spaţiul public atunci când se ală într-un moment electoral sau în care partidul pe care îl reprezintă se află într-un moment politic important, cum este moţiunea de cenzură. "De câte ori sunt într-o competiţie electorală sau într-un moment politic de vreun fel, brusc se mai inventează o ştire care este aruncată în spaţiul public", remarcă Dan Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Lucrurile astea le-am clarificat de luni de zile, de trei ani de zile le-am lămurit, nu e nimic neclar şi nimic echivoc acolo, dincolo de asta, eu vreau doar să observăm un element: de câte ori sunt într-o competiţie electorală sau într-un moment politic de vreun fel, brusc se mai inventează o ştire care este aruncată în spaţiul public”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv. 
 
Liderul USR PLUS a amintit, în acest context, că informaţii pe acelaşi subiect au apărut în spaţiul public atunci când a candidat la preşedinţia României, atunci când s-au purtat negocierile pentru intrarea partidului său la guvernare, dar şi acum, când este competiţie internă în USR PLUS şi o moţiune de cenzură.
 
"Avem acuma competiţie internă în USR PLUS şi o moţiune de cenzură câteva zile în faţă, din nou o ştire care de fapt nu mai e o ştire încă din luna mai şi în care am clarificat de atunci lucrurile, este din nou împachetată şi vândută din nou cetăţenilor, poate mai cumpără povestea asta. Faptul că de câte ori eu sunt într-o poziţie de a candida sau de a fi într-un context electoral sau politic apare din nou un elan brusc, în exact acel moment, al unor instituţii ale statului din subordinea premierului – că e doamna Dăncilă, că e domnul Cîţu – doar constatăm aceste coincidenţe, vă las pe dumneavoastră să apreciaţi. Prima dată poate să fie o întâmplare, a doua oară o mega-coincidenţă, de la a treia oară încolo...”, a adăugat Dan Barna.
 
Fostul vicepremier a catalogat drept "o mizerie" ceea ce se întâmplă şi a arătat că DNA a lămurit lucrurile cu privire la dosarul său, prin decizia că fapta nu există.
 
Marţi, co-preşedintele USR PLUS Barna comenta informaţii potrivit cărora DLAF a sesizat DNA în legătură cu un proiect pe fonduri UE al cărui beneficiar a fost firma sa, afirmând că oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii sale pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Florin Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS. Barna leagă apariţia acestor informaţii de faptul că CCR a dat undă verde moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.