Liderul USR Dan Barna afirmă, după ce PNL a depus un proiect de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, că există deja un proiect USR, iar ceea ce se întâmplă acum e doar ”un bambilici legislativ”, concluzia sa fiind că PNL vrea o amânare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru. Astăzi PNL vine şi propune un proiect de lege nou care să rezolve această problemă. Proiect de lege există de multă vreme şi e depus de USR. Ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ care urmăreşte să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură. Pe scurt, PNL vrea o amânare”, scrie pe Facebook liderul USR.

El cere PSD şi PNL să îi asculte pe români şi să elimnei pensiile speciale, convocând marţi plenul reunit şi să voteze  proiectul care există deja.

”Românii vor dreptate, nu joacă de-a demagogia şi legiferarea”, afirmă Barna.

PNL a anunţat luni că a depus un proiect de lege care vizează modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, rezultatul fiind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

 În calitate de lider de grup, am depus în numele deputaţilor PNL, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea PNL a preluat toate observaţiile CCR şi vizează abrogarea capitolului XI-indemnizaţie pentru limită de vârstă, art 49 şi 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor. Am anunţat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat necenostitutional legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale. Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus şi un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale”, a anunţat luni liderul deputaţilor PNL Florin Roman.. El a cerut, în numele PNL, tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, ”partidul care a inventat pensiile speciale în România”, să tină cont de vocea românilor şi să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor ”speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invocă nici o obiecţie de neconstituţionalitate

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.