Liderul USR, Dan Barna, precizează că Dana Gârbovan, propusă de Viorica Dăncilă în postul de ministru al Justiţiei, a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai „reformei” iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică. Dan Barna subliniază că numirea Danei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia şi îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte această numire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD şi-a desemnat astăzi miniştrii cu numerele 72, 73 şi 74. Au ajuns la 74 de miniştri de 3 ani. Dintre cei trei, doamna Gârbovan, propunerea pentru Justiţie, iese în evidenţă. A fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai «reformei» iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică. Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia. Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire şi să folosească toate pârghiile pe care funcţia prezidenţială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuşi să-şi subordoneze Justiţia”, afirmă Dan Barna.

USR mai precizează, într-un comunicat, că Dana Gârbovan, preşedintele UNJR, a fost un susţinător al modificărilor aduse de PSD la legile justiţiei şi un critic al rapoartelor GRECO, a fost unul dintre magistraţii care a susţinut introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

„Dana Gârbovan trebuie să îşi dea demisia din funcţia de judecător la Curtea de Apel Cluj pentru a deveni ministrul Justiţiei. Legea interzice propunerea unui magistrat pentru funcţia de ministru sau secretar de stat. Dana Gârbovan a mai primit propunerea de a deveni ministru al Justiţiei, după OUG 13 şi demisia lui Florin Iordache din Guvern. Atunci, ea l-a refuzat pe premierul Sorin Grindeanu si apoi a susţinut public că magistratul este incompatibil cu o funcţia de ministru şi că vrea să rămână doar judecătoare. Dar probabil s-au schimbat multe în 2 ani si jumătate. Să sperăm că nu va repeta istoria lui Tudorel Toader care a ajuns în Guvern sub haina de independent a unui profesor cu experienţă şi a subminat complet independenţa justiţiei”, se mai arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.