Preşedintele USR Dan Barna susţine că joi România "a avut nişte oameni politici mici, care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor pe care le avea societatea românească", iar vineri, la consultările programate la Cotroceni, politicienii vor arăta "ridicol” discutând despre propuneri de premier, având în vedere contextul generat de coronavirus. El spune că nu i s-a cerut ca parlamentarii USR să nu voteze Guvernul Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Barna caracterizează cea mai recentă evoluţie politică legată de învestirea unui nou guvern drept "o piesă de teatru făcută pe spinarea şi cheltuiala românilor”, el considerând că "ceea ce am văzut astăzi a fost o manifestare de iresponsabilitate politicianistă fără niciun fel de echivoc”.
 
Într-o intervenţie telefonică avută joi seară la B1 Tv, Barna a spus că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre lucruri "foarte fireşti”, precum stabilitatea politică, celeritate în stabilirea unui guvern care să poată lua decizii, subliniind că toate aceste lucruri "puteau fi atinse de astăzi”.
 
"Toate aceste lucruri au fost astăzi pe masa Paramentului, la ora 16, şi toate aceste obiective menţionate de preşedinte puteau fi atinse de astăzi, nu de zilele următoare”, a spus Barna. 
 
Liderul USR a mai spus că nu a fost abordat de către liberali, la nivel de conducere, pentru a se cere parlamentarilor USR să nu voteze Guvernul Cîţu. 
 
"După ştiinţa mea, lucrul acesta nu a existat, eu nu am fost abordat. Dacă or fi discutat un coleg cu vreun alt coleg nu e exclus, dar la nivel de conducere nu a existat această discuţie”, a afirmat Barna. 
 
Întrebat dacă a ştiut înaintea şedinţei programate în Parlament, Barna a spus că a fost menţionat "scenariul” potrivit căruia Florin Cîţu urma să renunţe la mandat, dar nu a vrut să creadă că acest lucru este posibil.
 
"Auzisem acest zvon, eu am refuzat să-l cred, nu poate să existe atâta iresponsabilitate, un premier care să fie învestit să plece cu coada între picioare este totuşi o situaţie fără precedent. Este, din punctul meu de vedere, o dovadă că astăzi am avut nişte oameni politici mici, care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor pe care le avea societatea românească. Românii astăzi aşteptau un guvern care începând de la ora 17 să se ocupe de coronavirus, din păcate s-a optat tot pe varianta unui bambilici politic”, a mai spus Barna. 
 
"Asta este cel mai frustrant, cât de ridicoli vom fi mâine toţi, când fiecare cetăţean va fi tot frustrat de coronavirus, iar noi vom merge la Cotroceni să discutăm despre opţiuni de premier, despre variante de guvern”, a adăugat liderul USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.