Deputatul USR Iulian Bulai spune că nu se simte reprezentat de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA şi îi transmite acestuia că îşi retrage like-ul şi rămâne dezamăgit, în timp ce deputatul USR Cristian Seidler afirmă că ”Emil Constantinescu are un follower”. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni pentru News.ro că România are nevoie de un referendum pentru justiţie, iar cetăţenii să decidă destinul statului. El spune că România a ajuns în situaţia de astăzi din cauza "penalilor din funcţiile publice care au transformat România în casa de avocatură a lui Liviu Dragnea". Întrebat dacă USR îl va mai susţine pe preşedintele Klaus Iohannis, Barna a afirmat că formaţiunea sa va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi nu comentează mai mult subiectul. La rândul său, fostul premier Dacian Cioloş spune că ştie că multora le vine în gând să-şi ia câmpii, dar precizează că, deşi situaţia de fapt nu poate fi schimbată, poate fi schimbat ce va să vină dacă rămân şi gândesc şi lucrează împreună. Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA a fost o acţiune analizată, afirmând că Iohannis a ales interesul României în defavoarea interesului personal. Orban a mai spus că, dacă nu ar fi revocat-o pe Kovesi, risca să producă evenimente care să "creeze tulburări sociale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban, despre decizia lui Iohannis de revocare a şefei DNA: Dacă nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului unor evenimente care să creeze tulburări sociale

“PNL a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia CCR. Suntem convinşi că în spatele acestei decizii preşedintele a analizat situaţia şi a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României, a ales interesul României, pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR, România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea (...)”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai susţinut că preşedintele a fost, este şi va fi un luptător împotriva corupţiei, iar PNL va lupta în continuare cu “clanul Dragnea”.

 

“Klaus Iohannis a fost, este şi va fi un susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euroatlantice a României şi a susţinerii drepturilor şi libertăţilor fundamentela ale cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, oneşti, care respectă legea. (...) PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală, care vrea să îngroape România. (...) PNL se va bate pentru menţinerea fermă a României în familia naţiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menţinerea angajamentelor nostre ca stat al UE, NATO şi pentru punerea în pratică a Parteneriatului Strategic cu SUA”, a adăugat liderul PNL.

Alina Gorghiu: Respectarea Deciziei CCR era impusă de regulile cuprinse în Constituţie

Fostul lider al PNL, senatorul de Timiş Alina Gorghiu, spune că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi a fost luată după o analiză făcută cu maximă atenţie şi că se impunea respectarea deciziei Curţii Constituţionale.

Senatorul de Timiş, Alina Gorghiu spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul a fost luată după o analiză făcută cu maximă atenţie.

”Preşedintele a luat o decizie după ce a cumpănit atent toate nuanţele cuprinse în Decizia CCR. Cu siguranţă se sprijină pe o analiză făcută cu maximă atenţie a tuturor aspectelor juridice. Nu este în niciun caz o reacţie <la cald> şi nici nu ar fi fost oportună o astfel de reacţie. Şi în niciun caz nu este o decizie politică, nu aşa funcţionează lucrurile la un astfel de nivel de responsabilitate. Cunoaştem integritatea Preşedintelui Iohannis şi ştim că pentru el niciun calcul politic nu trece înaintea regulilor de funcţionare ale statului. S-a văzut că numai Preşedintele a arătat acum că este factorul absolut necesar de echilibru şi de stabilitate într-un mediu politic românesc extrem de agitat şi de imprevizibil. De aceea, nimic din ce au spus politicienii din partidele politice în ultimele săptămâni nu a avut importanţă. Ştim ce scopuri personale urmărea fiecare dintre ei”, a scris Gorghiu.

Senatorul mai spune că respectarea deciziei CCR era impusa de regulile din Constituţie.

”Respectarea Deciziei CCR prin emiterea Decretului de astăzi era impusă de regulile cuprinse în Constituţie. Ar fi cea mai mare eroare politică ca de la nivelul opoziţiei să înceapă atacuri sau să fie voci care să exprime dezamăgire faţă de această decizie. Să nu uităm, pârghiile sale au fost amputate rând pe rând. Apoi s-a format o anumită majoritate în interiorul CCR”, a mai spus senatorul de Timiş.

Gorghiu mai crede că linia politică impusă de şeful statului  şi anume ”toleranţă zero la corupţie” nu se va schimba.

”Linia politică impusă şi garantată la nivelul conducerii statului de către Preşedintele Iohannis, cea de toleranţă zero la corupţie, nu se va schimba nici cu un milimetru, pentru că este susţinută de toată suflarea românească. Lupta anticorupţie trebuie să continue, iar activitatea instituţiilor din sistemul judiciar şi a mgistraţilor trebuie să rămână independente faţă de orice fel de ingerinţă. Am încredere în DNA şi cred că va funcţiona profesionist în continuare, că va arăta maturitate şi faptul că nu depinde de o singură persoană”, a mai scris Alina Gorghiu.

Senatorul de Timiş mai spune că juriştii din PNL vor ” continua lupta parlamentară pentru a determina aşteptarea avizului Comisiei de la Veneţia pe coduri şi pe legile justiţiei”.

”Noi, juriştii din PNL, vom continua lupta parlamentară pentru a determina aşteptarea avizului Comisiei de la Veneţia pe coduri şi pe legile justiţiei. Am mai spus, am toată convingerea că modificările operate de majoritatea PSD – ALDE nu vor intra în vigoare în forma în care le doreşte puterea, pentru că într-o ţară europeană corupţia nu poate fi legalizată. Profit să reamintesc CCR să rezolve toate problemele legate de mandatul judecătorului Lăzăroiu”, a scris, în încheiere Gorghiu.

Turcan: PSD aplică deciziile Înaltei Curţi pe incompatibilităţile unor parlamentari de-ai lor? Preşedintele României a respectat Constituţia. PSD o sfidează în continuare

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis a respectat Constituţia, dar se întreabă dacă PSD aplică deciziile Înaltei Curţi cu privire la incompatibilităţile unor parlamentari. Ea solicită demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, respingerea modificărilor la Codurile penale şi formarea unei noi majorităţi parlamentare.

"PSD aplică deciziile Înaltei Curţi pe incompatibilităţile unor parlamentari de-ai lor? Preşedintele României a respectat Constituţia. PSD o sfidează în continuare. Mingea e acum la Dragnea 100%", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Turcan spune că este obligatoriu ca Liviu Dragnea să demisioneze, modificările la Codurile penale să fie respinse şi formarea unei noi majorităţi parlamentare.

"Cerinţe obligatorii: Demisia! Respingerea Codurilor! O nouă majoritate parlamentară care să respecte Constituţia. Şi un singur articol din Codul Penal dacă este neconstituţional, ar trebui să ducă la îndepărtarea lui Dragnea de pe scena politică. Această ţară, viitorul european al românilor nu stau în Liviu Dragnea, dublu condamnat, care de pe a treia funcţie în statul român va merge direct în puşcărie", a mai scris aceasta.

Barna: Avem fundamental nevoie de un referendum pe justiţie. Credinţa că la un moment dat PSD se va opri şi va reveni la guvernarea României este o strategie care nu funcţionează, o strategie falimentară

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni pentru News.ro că România are nevoie de un referendum pentru justiţie, iar cetăţenii să decidă destinul statului. El spune că România a ajuns în situaţia de astăzi din cauza "penalilor din funcţiile publice care au transformat România în casa de avocatură a lui Liviu Dragnea". Întrebat dacă USR îl va mai susţine pe preşedintele Klaus Iohannis, Barna a afirmat că formaţiunea sa va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi nu comentează mai mult subiectul.

"Avem fundamental nevoie de un referendum pe justiţie. Practic, implicarea limitată în lupta cu PSD şi credinţa că la un moment dat PSD se va opri şi va reveni la guvernarea României este o strategie clar care nu funcţionează, o strategie falimentară, şi pe această perspectivă USR solicită demararea unui referendum pe justiţie. Un referendum pentru fără penali în funcţii publice, pentru că România a ajuns aici pentru că avem penali în funcţii publice care au transformat România în casa de avocatură a lui Liviu Dragnea. Ceea ce se întâmplă de un an şi jumătate, când societatea este constant în stradă, s-a furat României un an şi jumătate de dezvoltare. Soluţia este un referendum în care cetăţenii, care sunt ultimii decidenţi, să decidă destinul acestui stat, să poată să decidă dacă vrem un stat de tip «rai infracţional» (...) sau vrem un stat în care dreptul şi democraţia să fie respectate", a declarat Dan Barna pentru News.ro.

Întrebat dacă USR îl va susţine în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis, Barna a spus: "USR a declarat constat că va avea candidat la alegerile prezidenţiale. Este poziţia noastră constantă pe acest subiect".

Deputat USR: Nu mă simt reprezentat de decizia preşedintelui de revocare a şefei DNA. Domnule Iohannis, îmi retrag like-ul. Şi rămân dezamăgit

”Nu mă simt reprezentat de decizia preşedintelui de revocare a şefei DNA - Laura Kodruţa Kovesi. Domnule Iohannis, îmi retrag like-ul. Şi rămân dezamăgit”, a scrie Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că USR în Parlament îi dă speranţă.

”Nu şi preşedintele în acest moment”, încheie deputatul USR.

Deputat USR, după anunţul revocării şefei DNA: Emil Constantinescu are un follower

Deputatul USR Cristian Sleider afirmă, după anunţul revocării şefei DNA făcut de preşedintele Klaus Iohannis prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că ”Emil Constantinescu are un follower”.

”6,3 milioane de voturi luate pe numele tău. 1,8 milioane de like-uri pe fb, obţinute pe numele tău. Decizie de importanţă majoră pentru lupta anti-corupţie. Tu trimiţi purtătorul de cuvânt!? Emil Constantinescu are un follower”, scrie deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

El îi întreabă pe internauţi cine ar dori să fie următorul preşedinte al României?

Cioloş: Ştiu că multora dintre voi vă vine în gând să vă luaţi câmpii. Nu putem schimba situaţia de fapt, dar putem schimba ce va să vină dacă rămânem şi gândim şi lucrăm împreună

”Ştiu că multora dintre voi vă vine în gând să vă luaţi câmpii, să plecaţi unde vedeţi cu ochii. Eu unul nu vreau să plec nicăieri cu fruntea plecată. Nu putem schimba situaţia de fapt, dar putem schimba ce va să vină dacă rămânem şi gândim şi lucrăm împreună. Dezamăgirea e cel mai nociv lucru. Încrederea că putem mai mult şi mai bine ne poate susţine. Haideţi să rămânem Împreună”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.