Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, luni, la ieşirea de la Parchet unde a fost audiat din nou după ce a declarat că ar fi minţit la audierile pe tema violenţelor din 10 august, că a obosit să fie făcut parte a acelor evenimente de către oameni şi a oferit procurorilor informaţii ”care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat”. Bădulescu spune că procurorii trebuie lăsaţi să-şi continue ancheta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească cursul anchetei”, a declarat Aurelian Bădulescu, la ieşirea de la Parchet.

Acesta a reiterat ideea că a afirmat că ar fi minţit anterior la audierile pe tema violenţelor din 10 august ca un vector de atragere a atenţiei.

”Chesiunea cu minciuna este legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. (...) Trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-şi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ce s-a întâmplat atunci. Ceea  ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce ştiau, dar am nuanţat în aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară”, a mai spus Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a sosit luni, la Parchet, pentru a fi audiat după afirmaţiile conform cărora a minţit la precedentele audieri în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018.

El a precizat că va completa declaraţiile date deja şi a distribuit jurnaliştilor pagini pe care era tipărit articolul din Codul Penal referitor la comunicarea de informaţii false.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.