Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi fost director al regionalei ANAF Galaţi, susţine că problema colectării veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională. Totodată, parlamentarul liberal solicită o reorganizare profundă a ANAF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu a declarat, pentru News.ro, că, în contextul în care România are nevoie de bani, colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională.

"Colectarea veniturilor statului ar trebui să devină o chestiune de siguranţă naţională, pentru că în momentul de faţă avem nevoie de bani pentru înzestrarea Armatei, pentru Educaţie, pentru Sănătate. De zeci de ani vorbim de combaterea evaziunii fiscale şi despre creşterea colectării, dar până acum, oricâte măsuri legislative au fost luate, nu s-a întâmplat nimic", a declarat Avrămescu.

Totodată, parlamentarul liberal a susţinut că este nevoie de o reformă profundă şi de o reorganizare a ANAF.

"Este nevoie de o reformă profundă, de o reorganizare serioasă a ANAF-ului pentru că în proporţie covârşitoare încasările ANAF-ului provin din conformarea voluntară. Practic, contribuabilii cinstiţi, de bună credinţă, sunt cei care au susţinut economia României de până acum. În fapt, contribuabilii cinstiţi sunt cei care creează locuri de muncă, cei care dau plus valoare, iar ei trebuie sprijiniţi în situaţiile de faţă. E momentul unor analize corecte la nivelul ANAF pentru ce înseamnă partea de sume colectate din sumele stabilite de către Inspecţia Fiscală. Oricât de tare venim cu măsuri fiscale, până nu avem o reorganizare profundă a ANAF colectarea nu va creşte", a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.