Alexandru Rafila a fost avizat favorabil miercuri, în comisiile parlamentare de specialitate, pentru a deţine în continuare postul de ministru al Sănătăţii şi în Cabinetul Ciolacu. În timpul audierii, parlamentarii USR au protestat cu pancarte faţă de prestaţia lui Rafila ca ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a fost avizat cu 25 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi o abţinere
 
Parlamentarii USR au protestat cu pancarte în timpul audierii lui Alexandru Rafila în şedinţa comisiilor de specialitate, afişând mesaje precum: „Rafila a distrus Planul de combatere a cancerului”, „Zero spitale din PNRR”, „1.000 de medicamente lipsă din farmacii”.
 
Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a reproşat lui Alexandru Rafila faptul că a neglijat toate urgenţele din sistemul de sănătate şi a distrus Planul naţional de combatere a cancerului, fiind preocupat de plimbări prin străinătate.
 
„Din 18 luni de ministeriat, două luni aţi fost în concedii de lux: în Cuba, de unde aţi spus că veniţi cu un medicament-minune pentru pacienţii cu diabet, aţi fost în Caraibe, în Elveţia, la tot felul de întâlniri organizate de OMS, adică organizaţia căreia i-aţi dat din pix 21 de milioane de euro bani din PNRR pentru consultanţă, fără să ne spuneţi niciodată ce a făcut OMS pentru aceşti bani. Aţi fost catastrofa de la baza sistemului de sănătate din ultimii trei ani, Klaus Iohannis v-a decorat acum câteva zile, exact după ce aţi distrus Planul naţional de combatere a cancerului. Cum aveţi obrăznicia să veniţi să cereţi votul nostru pentru a fi din nou ministru când aţi avut tupeul să distrugeţi Planul naţional de combatere a cancerului? Cum de aveţi tupeul să ne sfidaţi şi să veniţi în Comisia de sănătate să ne cereţi votul?”, i-a spus Emanuel Ungureanu ministrului desemnat al Sănătăţii, conform USR.
 
De altfel, USR a anunţat că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Miercuri dimineaţă, deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila, susţinut de social-democraţi pentru portofoliul Sănătăţii. Cadariu a precizat că nu va vota nici în comisia de specialitate în favoarea lui Rafila, căruia îi reproşează atitudinea în privinţa Planului Naţional de Combatere a Cancerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.