Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu încheie, joi, al doilea său mandat ca şef al diplomaţiei române, la capătul unei perioade de peste 3 ani şi 7 luni în fruntea Ministerului Afacerilor Externe, primul mandat fiind exercitat în perioada 24 noiembrie 2014-17 noiembrie 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, Aurescu a transmis un mesaj de mulţumire şi apreciere tuturor angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe şi a publicat un material sintetic de bilanţ privind principalele realizări şi repere ale acţiunii diplomatice în perioada 4 noiembrie 2019 – 15 iunie 2023.

"Am trecut împreună, din 2019 până acum, prin cea mai dificilă perioadă a diplomaţiei române după 1989, înfruntând efectele pandemiei şi ale războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Am acţionat într-un mediu geopolitic şi geostrategic complex, ne-am adaptat rapid şi am abordat inovativ provocările cu care ne-am confruntat”, a transmis Aurescu.

Acesta vorbeşte despre ”o acţiune de politică externă vizionară, eficientă, multidimensională şi modernă, ancorată în principii solide”.

”Ştiu că las în urmă o Echipă care a obţinut reuşite valoroase pentru România, o instituţie care a parcurs procese importante de reformă pe care le-am promovat cu prioritate, inclusiv pe planul resurselor umane şi pe cel al activităţii consulare  – o instituţie întinerită, modernă şi competitivă care, chiar dacă mai are nevoie în continuare de procese de consolidare, performează în fiecare zi şi reprezintă cu demnitate şi profesionalism România în plan extern”, a mai transmis Aurescu.

Bilanţul realizat de Aurescu are 15 capitole şi detaliază mai multe aspecte ale muncii la minister, de la agenda de politică externă dinamică şi substanţială a ministrului, la consolidarea profilului şi rolului României în cadrul Uniunii Europene şi NATO, până la ajutorulo oferit Ucrainei şi Republicii Moldova.

De asemenea, Aurescu s-a referit la consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA şi la asistenţa consulară pe durata pandemiei.

Printr-un decret al preşedintelui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu a fost numit din nou consilider prezidenţial, funcţie pe care a mai deţinut-o în trecut.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.