Partidur AUR susţine, joi, într-un comunicat de presă transmis în timp ce Curtea Constituţională dezbate cererea lui George Simion de anulare a alegerilor prezidenţiale, că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Biroul Electoral Central (BEC) ”refuză transparenţa şi blochează accesul specialiştilor AUR la verificarea corectitudinii alegerilor”. ”Conform datelor noastre, sunt peste 100.000 de voturi multiple de CNP-uri. Vrem să vedem dacă există persoanele decedate care au apărut în spaţiul public”, a afirmat liderul AUR, George Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Biroul Electoral Central şi Autoritatea Electorală Permanentă refuză să permită accesul informaticianului desemnat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în sistemul informatic de gestionare a procesului electoral, blocând astfel orice posibilitate de verificare independentă a corectitudinii votului”, se arată în comunicatul AUR.
 
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Potrivit sursei citate, cererea oficială, transmisă către ambele instituţii, vizează participarea specialistului IT desemnat de partid în procesul de supraveghere tehnică a sistemului informatic, până la validarea rezultatelor de către Curtea Constituţională – termenul legal până la care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) menţine echipamentele funcţionale. Această solicitare, fundamentată legal, este ignorată de AEP şi BEC, care îşi pasează responsabilitatea de la o instituţie la alta într-o tentativă evidentă de a bloca orice control real şi transparent asupra procesului electoral, afirmă reprezentanţii formaţiunii.
 
”Conform datelor noastre, sunt peste 100.000 de voturi multiple de CNP-uri. Vrem să vedem dacă există persoanele decedate care au apărut în spaţiul public. Nouă nu ni se permite accesul de către AEP. Ne trimit de la BEC la AEP si de la AEP la BEC”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.
 
În comunicat se menţionează că George Simion, în calitate de competitor electoral, a solicitat anularea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din aceleaşi motive care, în trecut, au dus la reluarea votului, solicitând astfel CCR să îşi respecte propria jurisprudenţă şi practică anterioară.
 
”Sesizarea se află pe ordinea de zi a şedinţei CCR de astăzi, de la ora 10:00. Dacă judecătorii CCR aplică dublu standard, consecinţele vor fi grave pentru legitimitatea întregului proces electoral”, susţin reprezentanţii formaţiunii.
 
Curtea Constituţională a României judecă, joi, cererea de anulare a alegerilor prezidenţiale depusă de George Simion, după ce a anunţat că a primit pe mail ”un înscris, în formă scanată, intitulat «Cerere de anulare a alegerilor»”. În cazul în care solicitarea va fi respinsă, CCR organizează, tot joi, şedinţa solemnă pentru confirmarea şi validarea rezultatului alegerilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.