Congresul Naţional AUR, reunit la Alba Iulia, a aprobat vineri, strategia de promovare politică a partidului pentru anul 2023. Cele mai importante acţiuni anunţate pentru anul următor sunt construirea unui spital mobil şi realizarea unei Caravane de promovare a programului politic, ce se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alianţa pentru Unirea Românilor transpune astfel în practică promisiunea de a cheltui banii din subvenţia alocată de stat doar pentru cauze sociale. Până în momentul de faţă, în conturile AUR s-au adunat aproximativ şapte milioane de euro, iar partidul nu a cheltuit niciun ban din această sumă pentru nevoi administrative sau pentru achiziţii. Caravana de promovare AUR reprezintă un concept special. Aceasta va fi formată din autovehicule speciale - camioane TIR, autovehicule şi microbuze, amenajate şi dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie pentru diagnosticarea mai multor tipuri de afecţiuni. Caravana va străbate în 2023 întreaga ţară şi va ajunge în sute de localităţi din toate judeţele României. În paralel cu serviciile medicale oferite cu titlu gratuit localnicilor, echipa AUR va prezenta programul politic al partidului şi viziunea formaţiunii politice cu privire la principalele domenii de interes. Pentru asigurarea parţială a fondurilor necesare Caravanei, AUR va cheltui din sumele aferente subvenţiei de la bugetul de stat, cu respectarea legislaţiei în vigoare. „AUR, aşa cum a promis în campania electorală, nu a consumat nici măcar un leu din subvenţia publică. Celelalte formaţiuni nu fac ceea ce facem noi azi reuniţi în Congres, în forul suprem al partidului, să vină cu o propunere, să dezbată măcar ce facem cu banii din subvenţie. Nu există această transparenţă. Noi am luat decizia de a nu cheltui în interesul partidului, pe activitate politică aceşti bani. Nu am văzut nicio ştire în presă, în presa UM-urilor despre acest lucru, despre faptul că AUR nu a cheltuit niciun ban. Nu o să auziţi în urma Congresului de azi nicio ştire după hotărârea pe care vă propunem să o adoptăm de a construi spitalul mobil, de a face o caravana medicală. În martie, conform comisiei care s-a ocupat de propunerea demarării acestui proiect, putem începe. Îi rog pe cei responsabili ca, în limita posibilităţilor, pentru că toată economia este pusă la pământ şi nu mai producem mai nimic, cât mai multe din echipamentele, autovehiculele achiziţionate să fie făcute aici, de mâini româneşti. Este foarte important şi este foarte important programul cu care vom câştigă alegerile din 2024, care se cheamă „Fabricat în România”, a declarat George Simion, preşedintele AUR, în cadrul discursului susţinut la congres. Totodată, în cadrul Congresului AUR a fost adoptată şi Rezoluţia „Sistemul medical în satele româneşti, între uitare şi aşteptare”. Prin această rezoluţie, AUR îşi propune să vină în sprijinul populaţiei din mediul rural vitregite de orice tip de asistenţă medicală. Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune creşterea speranţei de viaţă a românilor, îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi scăderea ratei mortalităţii şi morbidităţii generale la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.