Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat miercuri, de ziua Unirii Principalelor Române, Marşul Unirii la Focşani. La eveniment au luat parte peste 1600 de români ajunşi la Focşani pentru a celebra 165 de ani de la Mica Unire, anunţă formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul Unirii de la Focşani a fost organizat la câteva ore distanţă după ce peste 4000 de români, alături de George Simion, au participat la marşul de la Iaşi, precizează AUR.

Pe întreg parcursul marşului, cei prezenţi au intonat cântece patriotice şi au scandat "Trăiască, Trăiască, Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească" şi "Unitate Naţională".

 

Programul AUR la Iaşi dedicat zilei Unirii Principatelor Române a început prin conferinţa „Suveranitate naţională 1859 – 2024. Arc peste timp”, după care, după hora unirii organizată în Piaţa Unirii din Iaşi, s-a pornit în Marşul Unirii, precizează formaţiunea.

AUR menţionează că George Simion anunţase încă de la conferinţa dedicată celebrării a 165 de ani de la Unirea Principatelor că AUR nu va participa la „bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR şi avem altă ţintă decât Iohannis şi Ciucă”.

”Astăzi o să îi scutim pe aceşti guvernatori, pe aceşti administratori slabi, pe aceşti conducători vremelnici ai României, de prezenţa noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei - ei între ei”, a spus liderul AUR.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.