Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îl propune în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României pe Ioan Sabău-Pop, profesor universitar, membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial, avocat care a câştigat zeci de mii de hectare de teren pentru statul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ioan Sabău–Pop şi-a dedicat zeci de ani de viaţă luptei în instanţă pentru recuperarea terenurilor şi pădurilor care au fost retrocedate în mod fraudulos. Acesta a obţinut zeci de mii de hectare de teren, care fuseseră luate ilegal din patrimoniul statului român. În mod normal, ar trebui să fie votat cu două mâini de orice parlamentar care mai are un dram de conştiinţă. Cine vrea o Curte Constituţională puternică şi independentă, şi nu îngenuncherea ei, îl poate susţine pe profesorul Pop”, a declarat deputatul AUR George Simion.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că propunerea formaţiunii este cea mai serioasă şi menţine standardele de independenţă şi impaţialitate ale CCR.

„Propunerea noastră este, de departe, cea mai serioasă şi de natură să menţină standardele privind independenţa şi imparţialitatea Curţii Constituţionale a României. Pe lângă experienţa academică, judecătorească şi avocaţială, profesorul Ioan Sabău–Pop are şi o reputaţie impecabilă, spre deosebire de contracandidaţii săi, care reprezintă nişte figuri jalnice. Unul este politruc, altul apropiat de serviciile secrete, iar cel de-al treilea a fost exclus din magistratură”, a subliniat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat un favorabil, miercuri,  tuturor celor trei candidaturi pentru funcţia de judecător al CCR şi anume Bogdan Licu, Cristi Danileţ şi Ioan Sabău-Pop.

Mandatul de judecător la CCR al lui Valer Dorneanu expiră în 10 iunie.

De asemenea, în această vară expiră şli mandatele  judecătorilor Mona Pivniceru şi Daniel Morar. Mona Pivniceru a fost propusă de Senat, în timp ce Daniel Morar a fost propunerea preşedintelui României.

Pentru postul eliberat de Mona Pivniceru, PNL a anunţat că o propune de senatoarea Iulia Scântei, iar USR pe avocatul Péter Eckstein-Kovács.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.