Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel către toţi deputaţii, să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, formaţiunea arătând că prin acest document ”se impune o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie şi se promovează discriminarea pe criterii sanitare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul George Simion, co-preşedinte AUR transmite, printr-un comunicat de presă, că urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaţilor ordonanţa de urgenţă a lui Cîţu privind certificatul verde COVID.

”Facem un apel la toţi parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanţa conţine grave carenţe juridice şi împarte populaţia României în persoane vaccinate şi nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată şi una bolnavă şi între o persoană vaccinată şi una sănătoasă. Apelul nostru se îndreaptă şi către cetăţenii simpli: implicaţi-vă, scrieţi-le parlamentarilor din circumscripţiile voastre electorale, exprimaţi-vă nemulţumirile, apăraţi-vă drepturile şi libertăţile! Doar împreună putem fi o forţă, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, spune Simion. 

Şi Claudiu Tîrziu, celălalt co-preşedinte al formaţiunii, afirmă că ”guvernul muribund Cîţu vrea să transforme cetăţenii României în vaccinaţi şi nevaccinaţi, în cetăţeni de rangul întâi şi cetăţeni de rangul doi”.

”Timpul a arătat că şi persoanele vaccinate se pot infecta şi transmite virusul, astfel că segregarea pe criterii sanitare este nu doar neconstituţională, ci şi stupidă. Decizia de a te vaccina sau nu trebuie să rămână o decizie personală. Respingem categoric orice formă de presiune din partea statului pe acest subiect”, a precizat Tîrziu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.