Prim vicepreşedintele AUR, Marius Lulea, îi cere premierului Marcel Ciolacu eliminarea prevederilor din Codul Administrativ care permit primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să beneficieze de indemnizaţiile pentru limită de vârstă. Această iniţiativă are ca scop reducerea privilegiilor din sistemul public, consolidarea echităţii sociale şi asigurarea unei gestionări responsabile a resurselor financiare ale statului, precizează acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o perioadă în care societatea românească se confruntă cu numeroase provocări economice şi sociale, Alianţa pentru Unirea Românilor susţine reformele necesare pentru a asigura o distribuţie echitabilă a resurselor financiare. Prim vicepreşedintele AUR consideră că eliminarea indemnizaţiilor speciale de care ar urma să beneficieze aleşii locali, din 1 ianuarie 2024,  sunt paşi esenţiali pentru o administrare publică corectă şi transparentă”, arată AUR într-un comunicat. 

"Pensiile speciale oferite primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene reprezintă o discrepanţă semnificativă în societatea noastră, în care milioane de cetăţeni se luptă pentru a-şi asigura un trai demn. Este momentul să punem capăt acestei inechităţi şi să promovăm o abordare echitabilă a sistemului de pensii. Cer premierului Marcel Ciolacu revizuirea de urgenţă a Codului Administrativ prin anularea articolului care oferă aleşilor locali dreptul la pensie specială“, a declarat Marius Lulea, Prim vicepreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Marius Lulea, adresează un apel direct către premierul Marcel Ciolacu pentru a acţiona rapid în direcţia eliminării pensiilor speciale şi a revizuirii Codului Administrativ în sensul eliminării prevederilor care permit astfel de privilegii. Acest demers nu este doar un semnal al responsabilităţii.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.