Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică Guvernul Ciucă pentru haosul pe care l-a creat cu formularul digital PLF şi îi cere acestuia să anuleze toate amenzile aplicate pentru nerespectarea restricţiilor în perioada pandemiei. ”Un formular care nu şi-a avut niciodată rostul şi care încalcă flagrant dreptul la viaţă privată este încă în vigoare, deşi pandemia s-a încheiat în mod oficial. Cerem renunţarea imediată la acest formular”, a transmis AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ministrul Sănătăţii a declarat ieri  că la intrarea în România nu vor mai fi necesare certificatul verde şi formularul PLF, astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a răzgândit şi a anunţat că formularul PLF trebuie completat în continuare de către toate persoanele care intră în ţară”, se arată într-un comunicat al AUR, care precizează că, ”după doi ani de zile de umilinţe şi abuzuri, bătaia de joc la adresa românilor continuă”.

Potrivit AUR, ”un formular care nu şi-a avut niciodată rostul şi care încalcă flagrant dreptul la viaţă privată este încă în vigoare, deşi pandemia s-a încheiat în mod oficial. Cerem renunţarea imediată la acest formular şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de haosul creat în interiorul guvernului”.

”De asemenea, pentru a nu bloca instanţele de judecată, dar şi pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendaţi în dispreţul Constituţiei, solicităm anularea tuturor amenzile aplicate pentru nerespectarea restricţiilor în perioada pandemiei”, mai spune AUR. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat, miercuri, că certificatul verde şi testarea nu mai sunt obligatorii la intrarea în ţară, şi lipsa lor nu va duce la intrarea în carantină, însă formularul de localizare a pasagerului (PLF) va trebui completat în continuare, până când va fi abrogată Ordonanţa prin care s-a introdus.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.