Deputatul AUR Dan Tanasă a depus marţi, o plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale preşedintelui Iohannis, dacă a fost respectată legislaţia privind achiziţiile publice şi sursa finanţării acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am înregistrat astăzi un denunţ penal pe numele domnului preşedinte Klaus Iohannis şi pe numele unui domn consilier prezidenţial, George Duhan, precum şi pe numele tuturor persoanelor cu atribuţii de serviciu, în legătură cu situaţia în fapt sesizată, în vederea cercetării săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, uzurparea funcţiei. Sunt numeroase anchetă de presă, le-am şi depus ca mijloace probatorii, anchete de presă existente în spaţiul public privind deplasările pe care Klaus Iohannis le-a făcut în străinătate şi despre sumele exorbitante de bani pe care le-a cheltuit, pentru ca ulterior să secretizeze absolut toate informaţiile cu privire la modul în care a cheltuit aceşti bani”, a afirmat Tănasă. El a arătat că ”aceste deplasări ale lui Klaus Iohannis par concedii de lux, nu vizite în afara ţării care să aibă interesul naţional al României pentru astfel de deplasări”. ”Chiar şi în cazul Administraţiei Prezidenţiale trebuie justificate anumite costuri. Dacă domnul Klaus Iohannis nu înţelege să justifice aceste lucruri, angajaţii trebuie, conform legislaţiei în vigoare, să o facă”, a subliniat deputatul AUR. Dan Tanasă a anunţat că demersul AUR merită un răspuns din partea organelor de cercetare penală. ”Vorbim de abuz în serviciu pentru că în momentul în care foloseşti funcţia de consilier să secretizezi ilegal informaţii de interes public se comite abuz în serviciu. Te foloseşti de funcţie să ascunzi informaţii”, a declarat Dan Tanasă, el precizând că românii au dreptul să ştie cum sunt cheltuiţi banii lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.