Alianţa pentru Uniunea Românilor a transmis că se opune ferm „faţă de monstruoasa înţelegere din interiorul coaliţiei de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar şi semnalele din spaţiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluţiei Române şi procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că, încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR reaminteşte opiniei publice faptul că acesta a fost exclus din partid în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în faţa opiniei publice.

De asemenea, deputaţii AUR nu au participat şi nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni. 

Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de implicare în reprimarea manifestaţiilor de la Sibiu, din decembrie 1989, a fost validat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor. Florin Roman a anunţat că se disociază complet de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului care au votat pentru validarea acestuia.

Francisc Tobă a fost validat ca deputat, după ce Comisia de validarea a înaintat un raport, cu 155 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă”, o abţinere, iar trei deputaţi nu şi-au exprimat votul.

Acesta a fost ales pe lista AUR ca deputat de Braşov şi a depus jurământul tot miercuri. 

Biroul permanent al Camerei a aprobat, în urmă cu o săptămână, o cerere a grupului parlamentar al AUR cu privire la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă.
 
AUR o propuse ca înlcuitor pe Raluca Maria Borta. În adresa pe care a transmis-o AUR către conducerea Camerei se arată că Tobă nu mai este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, el fiind exclus din formaţiune. Cererea partidului a fost transmisă Comisiei de validare a mandatelor de parlamentar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.