Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Băncii Naţionale a României să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, astfel încât românii şi mediul de afaceri să nu fie pedepsiţi pentru lipsa de performanţă a statului. Statul român se împrumută excesiv în acest moment şi a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut şi ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alţii să plătească pentru lipsa de performanţă a statului român, pentru pensiile speciale nesimţite şi pentru subvenţiile acordate partidelor de la buget”, a declarat preşedintele George Simion.

Vicepreşedintele AUR Marius Luluea a adăugat că „antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii şi în producţie, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-şi finanţa deficitul bugetar şi datoria publică”.

„Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investiţiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiţi şi să afecteze mediul de afaceri!”, a mai afirmat Lulea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.