Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) acuză Guvernul că urmăreşte să falimenteze firmele româneşti de transport internaţional, prin prevederea din proiectul de modificare a Codului fiscal potrivit căreia impozitele pentru salariaţii din transporturile rutiere cresc de până la 10 ori, transmite formaţiunea, într-un comunicat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La mai puţin de trei luni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 72/2022, care clarificase o serie de incertitudini începând cu anul 2015, Guvernul vine acum cu o măciucă şi îî păleşte direct în moalele capului pe transportatorii români. Singura lor vină? Că au supravieţuit pandemiei şi stau în calea companiilor străine care îşi doresc să intre pe piaţa românească. Ciucă şi partidul unic PSD-PNL îşi dau arama pe faţă: o guvernare antiromânească se îndreaptă cu ură împotriva ultimilor antreprenori români. Totul trebuie să fie distrus şi pus pe tavă. Asta nu se va întâmpla, însă, câtă vreme AUR va fi în Parlament. Le vom sta ca un ghimpe în coastă”, a declarat preşedintele George Simion.

„O propunere de modificare a Codului fiscal aduce din nou sub lupa Guvernului una din breslele cu capital autohton din România: transportul internaţional. Propunerea prevede eliminarea prestaţiilor suplimentare primite de salariaţi în baza clauzei de mobilitate din categoria indemnizaţiilor cu tratament fiscal egal cu cel al diurnelor/indemnizaţiilor de detaşare, respectiv neimpozabile în limita plafonului stabilit prin Legea 72/2022. Supraimpozitarea acestor venituri riscă să îi bage pe transportatorii români direct în faliment. Şi asta, în condiţiile în care 5% din PIB este produs de segmentul transportului internaţional. Cerem Guvernului să retragă urgent această prevedere”, a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.