Liderul AUR George Simion a explicat, la dezbaterile din plenul de luni al Camerei Deputaţilor, că parlamentarii partidului pe care îl conduce doresc respingerea proiectului de lege existent în procedură legislativă privind certificatul verde şi AUR se opune să asumării răspunderii Guvernului Ciucă pe propunerea legislativă. Aleşii AUR au venit cu o pancartă mare lângă tribuna plenului pe care scria „Libertate fără certificate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia - certificatul verde. Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva. (...) Proiectul de lege 545 trebuie respins în Parlament. Bun, aveţi alt proiect de lege, haideţi să îl vedem, să îl trecem prin comisiile parlamentare, la Senat, la Camera Deputaţilor. Ce facem? Ne asumăm răspunderea? Măcar respingeţi 545. Proiectul USR şi al domnului Cîţu să fie respins. Am văzut comentarii de la cei de la USR - criminali, nu ştiu ce, nu ştiu cum. Păi cum vine asta? Circ? Voi aveaţi nişte manifestări în legislatura trecută de te cruceşti. Noi nu voiam pe ordinea de zi 545 şi nu voiam asumarea răspunderii prim-ministrului Ciucă sau a Guvernului Ciucă pe niciun fel de certificat. Aşa că mesajul nostru este clar - 545 trebuie respins”, a afirmat George Simion de la tribuna plenului Camerei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.