Deputata PNL Angelica Fădor a precizat că Guvernul sprijină afacerile din domeniul HoReCa care sunt afectare de valul epidemic. Astfel, Executivul a luat decizia de a scuti business-urile din zona ospitalităţii de plata impozitului specific.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Operatorii economici din acest domeniu aveau obligaţia de plată a unui impozit specific pe activitate, însă Guvernul PNL a luat hotărârea de a anula această obligaţie în perioada stării de urgenţă şi în cea a stării de alertă. Acum, Executivul a prelungit acest ajutor pe care îl acordă acestui sector de activitate până la sfârşitul anului. Ulterior, firmele din HoReCa vor beneficia de eşalonarea la plată a datoriilor acumulate în lunile de criză sanitară, pe o perioadă de 12 luni”, afirmă preşedintele Comisiei pentru admnistraţie publică din Camera Deputaţilor Angelica Fădor, printr-un comunicat de presă.

Ea mai spus că Ministerul Economiei desfăşoară un program de finanţare din fonduri nerambursabile tot pentru cei care activează în zona ospitalităţii.

„Sprijinul pentru această industrie nu se opreşte aici. Programul de finanţare prin fonduri nerambursabile demarat de Ministerul Economiei, aflat deja în desfăşurare, este un mijloc pentru cei care activează în zona ospitalităţii în vederea protejării şi dezvoltării afacerilor în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Până în momentul de faţă au fost demarate primele două măsuri de finanţare:  programul de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile- unde au aplicat peste 29000 de firme şi programul de granturi pentru capital de lucru- unde au depus cereri de finanţare, până în momentul de faţă, peste 21000 de firme. Urmează ca Ministerul Economiei să pornească şi ultima măsură din programul de finanţare, cea pentru capitalul de investiţii, astfel încât cei 1 miliard de euro, bani alocaţi întregului plan de finanţare, să intre în economie”, potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, deputata PNL spune că Guvernul discută permanent cu reprezentanţii oamenilor de afaceri şi caută noi soluţii de sprijin pentru mediul de business.

„Cu toate acestea, este nevoie ca toţi românii să respecte normele de protecţie sanitară luate de Executiv pentru ca nivelul de infectare să scadă şi astfel să ne protejăm sănătatea şi să ajutăm afacerile din domeniul ospitalităţii să repornească în zonele unde au fost închise din cauza nivelului crescut de infectare”, atrage atenţia Fădor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.