Cancelarul german, Angela Merkel, s-a întâlnit, joi, la Sibiu, cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor din România şi le-a multumit pentru faptul că sunt ”o punte” între România şi Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă mulţumesc pentru că sunteţi o punte între ţările noastre, pentru faptul că menţineţi această moştenire culturală, acest patrimoniu. Noi vă susţinem şi, pentru profesorii care predau în limba germană, ministrul de stat pentru Cultură este de partea dumneavoastră, vă ascultăm dorinţele şi avem o ureche deschisă pentru dificultăţile pe care le aveţi. Vă mulţumesc pentru această călduroasă primire aici şi vă asigur şi vă spun în numele întregului Guvern, că suntem mândri că nu doar că trăim în Republica Federală Germană, că avem minorităţi germane, ci că vom povesti tuturor cum au fost întemeiate aceste minorităţi, cum trăiesc şi că trăiesc şi în altă parte şi că îmbogăţesc ceea ce noi numim în sens larg patrimoniul cultural german”, le-a spus Merkel, saşilor din România.

În plus, Merkel i-a sfătuit să transmită tradiţia mai departe, chiar dacă numărul lor s-a împuţinat.

”Ştim că nu mai sunteţi atât de mulţi, mulţi au plecat în Germania, dar noi avem relaţii bune şi acest lucru nu este atât de important şi dacă vom duce la bun sfârşit şi proiectele de infrastructură vom ajunge şi mai repede”, a mai spus Merkel.

La întâlnira de la sediul FDGR din Sibiu, aflat în apropierea Primăriei unde a avut loc summitul, au participat, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, preşedintele FDGR, Paul Porr, şi deputatul formaţiunii, Ovidiu Ganţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.