Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, în contextul participării la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia, că angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagră şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO ”reprezintă un mesaj important al unităţii şi solidarităţii în această regiune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul său turc, Yaşar Güler, în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia, desfăşurată la Ankara.

Potrivit MApN, întrevederea a constituit un bun prilej pentru continuarea discuţiilor privind necesitatea consolidării securităţii în regiunea Mării Negre şi a creşterii cooperării dintre cele două state în acest domeniu.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministrul Apărării a subliniat importanţa proiectelor comune româno-turce atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO, în vederea consolidării securităţii zonei Mării Negre.

”Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO, prin participarea la misiunea aliată de poliţie aeriană întărită şi prin contribuţia în cadrul Comandamentelor structurilor multinaţionale care funcţionează în România sub stindardul Alianţei Nord-Atlantice, reprezintă un mesaj important de unitate şi solidaritate în această zonă”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Cei doi oficiali au reiterat importanţa continuării demersurilor pentru operaţionalizarea iniţiativei de combatere a minelor navale în derivă din Marea Neagră - MCM Black Sea, ca proiect prioritar de cooperare în vederea creşterii siguranţei navigaţiei pe mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.