Senatorul PSD Angel Tîlvăr a fost învestit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, într-o ceremonie care a avut loc marţi la sediul MApN; în prezenţa premierului Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În alocuţiunea sa, ministrul Angel Tîlvăr a evidenţiat importanţa misiunilor desfăşurate de personalul militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale pentru asigurarea securităţii României şi contribuţia la securitatea spaţiului euro-atlantic, arată un comunicat de presă al MApN.

„Trăim momente dificile şi de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal şi ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o ţară sigură şi stabilă se datorează atât militarilor şi civililor din cadrul Armatei României, cât şi apartenenţei la NATO, Uniunea Europeană şi Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii,” a declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării Naţionale a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităţilor de apărare naţionale, în special prin continuarea programelor de modernizare a armatei.

„Vă asigur, domnule prim-ministru că, împreună cu toţi cei prezenţi aici şi nu numai, vom continua implementarea obiectivelor asumate de coaliţie prin programul de guvernare, având ca principale linii de efort atât modernizarea Armatei României cât şi consolidarea şi promovarea securităţii naţionale şi stabilităţii euroatlantice,” a mai declarat Tîlvăr.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a evidenţiat importanţa deciziei politice de a ridica nivelul alocărilor bugetare pentru Armata României, începând de anul viitor, la 2.5% din PIB.

„O parte semnificativă a bugetului apărării, peste 30%, va fi alocată achiziţiilor de tehnică modernă, ceea ce va crea posibilitatea accelerării unor programe de înzestrare esenţiale pentru creşterea rezilienţei la nivelul Sistemului Naţional de Securitate al României. Aveţi, domnule ministru, toată susţinerea mea şi a Guvernului României pentru îndeplinirea acestor obiective,” a arătat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Prim-ministrul a vorbit, de asemenea, despre importanţa dimensiunii de cooperare civili-militari, atât la nivelul personalului MApN, cât şi în relaţia ministerului cu celelalte instituţii şi cu societatea civilă în ansamblul său.

„Ministerul Apărării Naţionale dispune de o resursă umană foarte valoroasă, oameni competenţi, motivaţi şi dedicaţi misiunilor lor, fie că vorbim despre militari sau civili. Ei sunt cei care vă vor da, domnule ministru, încrederea, vă vor stimula entuziasmul şi vă vor ajuta permanent să vă îndepliniţi obiectivele asumate de minister, atât în plan naţional, cât şi cele angajate de România în cadrul NATO şi Uniunii Europene. Vreau să mulţumesc tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în MApN, militari sau civili, pentru tot ce au făcut în ultimul timp, prezentând o imagine puternică pentru România şi armata sa, pentru ceea ce fac şi vor face de aici înainte”, a conchis Ciucă, conform sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.