Dan Andronic a afirmat luni, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că Sebastian Ghiţă a informat oameni din conducerea SRI cu privire la planul PSD de blocare a validării scrutinului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu dacă are informaţii potrivit cărora Sebastian Ghiţă a participat la asemenea întâlniri, Andronic a spus: „Asta am aflat ulterior. Această bucată de informaţie a venit ulterior”.

Chestionat în continuare de Ţuţuianu dacă ştie ce anume a comunicat Sebastian Ghiţă şi cui, jurnalistul a susţinut că era vorba despre planul PSD de blocare a validării alegerilor prezidenţiale din 2009. „Cam care era planul PSD de bloare a validării alegerilor. E vorba de acea acţiune la Curtea de Apel, dacă nu mă înşel, prin care s-a încercat blocarea obţinerii unei hotărări judecătoreşti prin care procesul de validare a proceselor-verbale să fie suspendat până la renumărarea tuturor voturilor”, a explicat el.

Adrian Ţuţuianu l-a mai întrebat pe Andronic cui a comunicat Sebastian Ghiţă aceste informaţii, jurnalistul susţinând că are „bănuială” că era vorba despre oameni din conducerea SRI. „Cred că cuiva din conducerea SRI, dar nu aş putea să vă spun exact. Cred, de fapt nu cred, bănuiesc mai mult decât cred”, a afirmat Dan Andronic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.