Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost aşteptat, vineri, la ieşirea din sediul PSD Sibiu, de mai mulţi protestatari care i-au reproşat starea învăţământului românesc. Unul dintre aceştia a întrebat-o pe Andronescu ce părere are că în România anului 2019 încă sunt "copii care mor înecaţi în rahat". "Vin aici după două zile de discuţii cu miniştrii Educaţiei din Uniunea Europeană şi în acest dialog am înţeles că toţi se confruntă cam cu aceleaşi probleme cu care ne confruntă şi noi”, a răspuns Andronescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În momentul în care Ecaterina Andronescu a ieşit din sediul PSD Sibiu, era aşteptată de mai mulţi protestatari, care i-au reproşat starea învăţământului românesc.

 

"Ce părere aveţi că România anului 2019 (...) încă are copii care mor înecaţi în rahat? Cât de responsabilă sau vinovată vă simţiţi dvs de starea învăţământului românesc şi de copiii care mor înecaţi în rahat?", a întrebat-o un protestatar.

"Vin aici după două zile de discuţii cu miniştrii Educaţiei din Uniunea Europeană şi în acest dialog am înţeles că toţi se confruntă cam cu aceleaşi probleme cu care ne confruntă şi noi”, a răspuns Andronescu.

Întrebată cum a fost posibil ca un copil să cadă şi să moară în haznaua unei şcoli şi dacă nu ar fi trebuit să îşi dea demisia după acel incident, Andronescu a explicat că şcolile sunt în patrimoniul autorităţilor locale, nu al ministerului Educaţiei.

"Mi-e foarte greu să înţeleg ce s-a întâmplat acolo de nu şi-au văzut de ceea ce trebuiau să facă. (...) Eu cred că ceea ce am putut eu să fac am făcut", a afirmat ea

Ecaterina Andronescu a spus că Guvernul va adopta alocarea unei sume de 65 de milioane de lei pentru şcolile care au grupurile sanitare în curte.

"De ce trebuie să întâmple după ce moare cineva. Trebuie să fie alegeri ca să faceţi wc-uri, şcoli, spitale, drumuri?”, i-a transmis ministrului Educaţiei un alt protestatar.

"Am făcut ce depindea de mine", a răspuns Ecaterina Andronescu.

"Aşa spuneţi toţi. Dar nimic concret", a continuat acelaşi protestatar.

În luna aprilie, un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii din satul Buda, comuna ieşeană Brăieşti, poliţiştii demarând cercetări pentru ucidere din culpă. Copilul venise la fratele său, elev la şcoala din localitate, care împreună cu alţi colegi desfăşurau nişte activităţi în curtea instituţiei de învăţământ. La un moment dat, băiatul în vârstă de trei ani a dispărut, el fiind găsit căzut în fosa septică. Copilul ar fi călcat pe capacul ruginit al fosei, apoi a căzut în interiorul acesteia şi s-a înecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.