Deputatul PNL Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a declarat miercuri, despre decizia CCR privind respingerea sesizării Opoziţiei pe pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, că, din punctul lui de vedere, ca om care a scris foarte multe sesizări la CCR, poate spune că, de când a citit sesizarea colegilor din Opoziţie, a formulat opinia că ea va fi respinsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am înţeles că preşedintele Curţii Constituţionale a făcut acest anunţ (..) Citind sesizarea, în mod evident se putea trage concluzia că nu putea fi admisă. În mod evident că nu suntem în aceeaşi situaţie cu precedentul pe care îl invocă partidele de Opoziţie (..) Avem de-a face cu reglementări care sunt organic legate şi pe cale de consecinţă un astfel de motiv de neconstituţionalitate nu putea fi susţinut, iar motivele de natură instrinsecă pe care le-au invocat în interiorul sesizării, de asemenea, din punctul mei de vedere, şi a dovedit Curtea acelaşi lucru, prin decizia luată astăzi, au fost neîntemeiate”, a spus liderul deputaţilor PNL despre decizia CCR în privinţa pachetului de măsuri fiscale, declarate constituţionale în urma sesizării USR şi Forţa Dreptei. 

”Din punctul meu de vedere, ca om care a scris foarte multe sesizări la CCR cu colegii mei, pot spune că, de când am citit sesizarea colegilor din Opoziţie, am formulat opinia că ea va fi respinsă, pentru că, în mod clar, pe motivele de formă nu aveau dreptate iar pe motivele de conţinut, ele erau invicate greşit şi nu puteau fi susţinute. Ca om care m-am specializat pe partea aceasta de drept constituţional, mă aşteptam să fie respinsă”, a mai spus Andronache. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Gabriel Andronache a precizat despre urgenţa proiectului că ”termenele pe care le stabileşte CCR nu au legătură cu urgenţa sau cu dezbaterea în procedură normală a unui proiect de lege”.

”În mod evident, soluţiile care sunt conţinute în actul normaitv care va deveni lege, pentru că va parcurge prcedura de promulgare, necesitau o procedură urgentă iar cea mai bună procedură la dispoziţie a fost procedura angajării răspunderii pe această propunere legislativă. Aceste măsuri sunt caracterizate de urgenţă, pentru că ele aveau termene de intrare în vigoare pentru reducerea deficitului bugetar, inclusiv la 1 octombrie, dacă ne aducem aminte din primul proiect care a fost pus în dezbatere publică. Ulterior, s-au stabilit termene de la 1 noiembrie şi totodată s-au mai stabilit termene de intrare în vigoare după ce reglementarea va intra în vigoare”, a menţionat deputatul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.