Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache le-a transmis colegilor de la USR PLUS că termenul de dezbatere aprobat de Biroul permanent al Camerei referitor la proiectul de lege privind certificatul verde este deja de urgenţă, exact ca în cazul ordonanţelor de urgenţă şi prin urmare solicitarea USR de a urgenta dezbaterea şi votarea propunerii legislative rămâne fără obiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O replică pentru colegii de la USR PLUS: Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent şi de Comitetul Liderilor din Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor este de urgenţă (exact ca în cazul ordonanţelor de urgenţă). Prin urmare cererea USR era fără obiect. Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului! Toate comisiile sesizate au în atribuţii, conform Regulamentului, obligaţia de a dezbate acest proiect! Calea constituţonală şi regulamentară securizează Legea. Propaganda nu ţine loc de legalitate şi constituţionalitate!”, a scris Gabriel Andronache, marţi pe Facebook. 
 
Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă că liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgenţă a Legii certificatului verde în Camera Deputaţilor. „În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice”, a susţinut Mihăilă.

Ea a menţionat că nu mai miră pe nimeni că AUR este „un partid antivaccinist”.

„Dar că partide care clamează responsabilitatea faţă de ţară şi popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâşietor şi complet de neînţeles”, a adăugat fostul ministru al Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă marţi, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat apeste 11.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 591 de decese, din care 5 din perioada anterioară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.