Preşedintele Senatului, Anca Dragu a declarat, luni, la Parlament, că speră ca partidele politice să susţină acest Guvern al lui Dacian Cioloş şi să fie cu toţii conştienţi de dificultatea momentului, iar partidele să fie responsabile. ”Noi nu stăm pe margine şi ne facem calcule cinice cum dăm în sondaje ori ce se întâmplă, dacă mai stăm o săptămână, două, trei”, a mai spus ea, arătând că toate partidele sunt responsabile dacă Guvernul propus de USR va pica la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Depunem astăzi programul de guvernare şi lista cu miniştrii în Guvernul Cioloş. Noi sperăm ca partidele politice să susţină acest Guvern şi să fim cu toţii conştienţi de dificultatea momentului şi partidele să fie responsabile. Noi nu fugim de guvernare şi nu stăm pe margine şi ne facem calcule cinice cum dăm în sondaje ori ce se întâmplă, dacă mai stăm o săptămână, două, trei. Suntem conştienţi de gravitatea momentului şi ne asumăm guvernarea (...) Am primit mandatul din partea preşedintelui Iohannis. Domnul Cioloş a fost învestit cu această putere de a forma o echipă guvernamentală, ca atare noi mergem mai departe", a afirmat Anca Dragu la Parlament.

Preşedintele Senatului a precizat că cei de la USR sunt deschişi dialogului. 
 
”Relaţia cu premierul interimar Cîţu este una dificilă şi am spus că aceasta este o linie roşie, dar ne aşteptăm ca şi liberalii să fie responsabili şi să vină cu propuneri care să funcţioneze. Trebuie să stăm să discutăm. Noi, acum, suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală şi un program", a spus Dragu, întrebată dacă USR ar fi dispusă să sprijine un guvern condus de Florin Cîţu.

Anca Dragu a arătat că eşecul învestirii Cabinetului Cioloş nu este numai numai responsabilitatea USR, ci şi a celorlalte partide din Parlament. 

"Trebuie să spună de ce refuză un guvern, chiar şi un guvern monocolor, şi să vină cu o propunere. Noi, mai mult decât să fim activi, să fim în prima linie, să ne asumăm guvernarea şi momente grele, ce putem face?", a menţionat Dragu.

Anca Dracu a menţionat că USR nu susţine alegerile anticipate, pentru că ”e destul de dificil de ajuns aici. ”Nici nu cred că este un moment prielnic. România are nevoie de un guvern cu puteri de pline cât mai repede cu putinţă”, a menţionat preşedintele Senatului. 

 

Premierul desemnat, Dacian Cioloş a depus, luni, în Parlament, lista Cabinetului propus şi programul de guvernare, plenul comun urmând a da votul de învestitură pentru acest Guvern, cel mai probabil miercuri.

Până acum, nicio formaţiune nu a anunţat că susţine Guvernul propus de Cioloş, iar grupul USR are în Parlament doat 80 de deputaţi şi senatori. Pentru a fi învestit, Guvernul trebuie să fie votat de 234 de parlamentari. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.