Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că, de mulţi ani, mediul de afaceri cere actualizarea legislaţiei comerciale, ceea ce ar permite creşterea competitivităţii firmelor şi diminuarea poverii administrative. ”Avem nevoie de redefinirea tuturor noţiunilor de bază din legislaţia comercială”, afirmă Dragu, care anunţă că a avut o discuţie cu mai mulţi specialişti în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De mulţi ani, mediul de afaceri cere actualizarea legislaţiei comerciale, ceea ce ar permite creşterea competitivităţii firmelor, diminuarea poverii administrative şi creşterea activităţii economice. Am discutat azi, alături de Silvia Dinică şi Simona Spătaru, colegele din comisiile de specialitate, şi secretarul general al Senatului, Ciprian Bucur, cu renumiţi profesori de drept, practicieni şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi ai Institutului Român de Drept Comercial despre toate acestea”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Aceasta afirmă că ”avem nevoie de redefinirea tuturor noţiunilor de bază din legislaţia comercială”.

”Ne confruntăm cu termene lungi şi litigii comerciale nerezolvate în instanţe tocmai din cauza incoerenţei legilor. Avem nevoie de un cadru legislativ predictibil şi actualizat realităţii pieţei, care să stimuleze activitatea economică. Dacă mediul de afaceri poate fi ajutat să crească de o legislaţie coerentă, atunci va genera un efect economic pozitiv în toate aspectele societăţii”, a mai scris Anca Dragu.

Aceasta anunţă că Ministerul Justiţiei, tehnicieni şi practicieni de drept se alătură iniţiativei de a identifica punctele nevralgice, a le corecta şi de a actualiza legile comerciale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.