Anca Dragu a avut joi o întâlnire cu ambasadorul Israelului la Bucureşti David Saranga, iar în dialogul celor doi au fost abordate teme precum cooperarea în domeniul energetic, cu accent pe energia verde, cât şi nevoia digitalizării sectorului energetic. Preşedinta Senatului a subliniat întreaga importanţă a conştientizării fenomenelor declanşate de anti-semitism, xenofobie şi rasism pentru a lupta împotriva acestui flagel cu o voce comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cadrul dialogului, au fost abordate teme ce ţin de cooperarea în plan parlamentar, în domeniul energetic, inteligenţei artificiale, precum şi în domeniul cercetării-dezvoltării. A fost convenită intensificarea relaţiilor de cooperare între Senatul României şi Knesset, fiind reînnoită invitaţia pentru Preşedinta Senatului de a vizita Israelul, ulterior alegerilor parlamentare din această ţară. Părţile au subliniat importanţa intensificării relaţiilor de cooperare în domeniul energetic, cu accent pe utilizarea de energie verde şi necesitatea digitalizării sectorului energetic. A fost, totodată, apreciată importanţa cooperării bilaterale în domeniile inteligenţă artificială şi cercetare-dezvoltare şi pe identificarea mijloacelor prin care aceasta se poate intensifica”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului. 
 
De asemenea, preşedinta Senatului i-a transmis ambasadorului că este importă conştientizarea fenomenelor declanşate de anti-semitism, xenofobie şi rasism pentru a lupta împotriva acestui flagel cu o voce comună.
 
 
Anca Dragu a felicitat „autorităţile israeliene cu privire la modul în care acestea combat efectele pandemiei, precum şi succesul campaniei de vaccinare din Israel”, mai indică sursa citată.
 
La rândul său, ambasadorul israelian a apreciat progresul autorităţilor române în campania de vaccinare, în ciuda deficienţelor existente în sistemul medical.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.