Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat marţi, la la masa rotundă „Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii”, organizată de Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezenţă românească în UNESCO”, că patromoniul naţional şi cultura nu au culoare politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„2021 este un an cu o agendă încărcată şi importantă pentru patrimoniul nostru naţional. La cea de a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial, se va discuta despre includerea în Lista patrimoniului UNESCO a două dosare: Ansamblul Monumental «Calea Eroilor» de la Târgu Jiu şi Peisajul minier de la Roşia Montană. Tot în acest an, s-a depus la UNESCO dosarul «Cămaşa cu altiţă – Ia”». Am încredere că vom trata cu toţii, cu maturitate, înţelepciune şi responsabilitate, aceste demersuri româneşti. Sunt proiectele noastre comune, pentru care ar trebui să nu existe nici orgolii, nici dispute inutile. Prin acţiuni de diplomaţie parlamentară putem să promovăm imaginea României pe plan internaţional. Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică”, a declarat Dragu, potrivit unui comunicat de presă al Senatului. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.